Ze względu na wyjątkowy świąteczny ruch, dostawy mogą potrwać nieco dłużej – dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość!

Przybory do pizzy mogą zrobić wielką różnicę w Twojej włoskiej uczcie na grillu, jeśli nie masz własnego pieca do pizzy. Kamień do pizzy może być używany zarówno na węglu drzewnym, jak i na grillu gazowym i może być używany nie tylko do pizzy, ale także do placków, ciast, a nawet chleba. Oprócz wielu różnych kamieni do pizzy, Decofire oferuje również noże, szpatułki i pierścienie do pizzy. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Wyniki filtrowania: Producenci: Kuchenprofi

Kamień do pieczenia pizzy

Wysoka temperatura kamienia do pizzy sprawia, że ciasto szybko się piecze i uwalnia wilgoć. To jest sekret idealnej chrupkości i delikatności. Dzięki kamieniowi do pizzy, czas pieczenia jest znacznie krótszy. Pizze przyrządzane na kamieniu potrzebują tylko 5-10 minut! Pod koniec tego czasu ciasto jest upieczone i chrupiące, a składniki są gorące i brązowe, ale nie spalone lub rozgotowane, jak to często bywa podczas pieczenia na kratce.

Pizza nie przywiera do kamienia - układając ciasto i wybrane składniki na kamieniu do pizzy, masz pewność, że danie nie przywiera do kamienia. Nie ma nic gorszego niż pizza, która się rozpada i trzeba ją zdejmować z talerza! Kamień rozwiązuje ten problem. Pizze pieczone na kamieniu smakują zupełnie inaczej niż te pieczone na zwykłej blasze. Ciasto nie wypieka się równomiernie podczas pieczenia na blasze, a cały proces pieczenia trwa znacznie dłużej. Jeśli użyjesz zwykłej blachy do pieczenia, nie uzyskasz pożądanej chrupkości, spód pozostanie miękki i elastyczny, a w najgorszym wypadku brzegi się przypalą, a ciasto w środku będzie nadal surowe. Kamień do pieczenia może być używany również do innych potraw - ten poręczny przyrząd kuchenny może być używany do pieczenia ciasteczek, ciast, chleba, bagietek, bułek, placków, a nawet mięsa, warzyw czy jajek.  

 

Łopatka do pizzy

Paleta jest poręczna, gdy potrzebujesz jej zarówno do pieczenia, jak i przygotowywania ciasta. Przydaje się do pieczenia pizzy (z serem, pieczarkami lub innymi dodatkami) oraz do załadunku i rozładunku gorącej pizzy z pieca lub rusztu. Metalowa łopatka bardziej przyda się do dużych, gorących pieców, w których piecze się tylko pizze w dużych lokalach gastronomicznych. Nadaje się do tego również drewniana łopatka.Który z nich wybrać? Metal czy drewno? Łopatka może być wykonana z drewna, ale najczęściej spotykaną jest łopatka metalowa, która ma specjalny kształt, dzięki czemu pizza nie ślizga się i nie spada, gdy ją podnosimy. Istnieją małe i duże szpatułki. Kup ten, który najbardziej Ci odpowiada i jest najlepiej dopasowany do Twoich potrzeb i preferencji.

 

Blacha do pieczenia pizzy

Pieczenie na blasze jest o wiele łatwiejsze i jest szczególnie polecane dla tych, którzy dopiero zaczynają robić pizzę. Nie dość, że kamień do pieczenia musi być dobrze rozgrzany, to jeszcze nie jest łatwo przenieść pizzę i ułożyć ją prawidłowo na kamieniu. Łatwiej jest ułożyć pizzę na blasze i nie powinna ona smakować gorzej niż na kamieniu. Tego typu blacha jest uniwersalna i może być używana nie tylko do pieczenia pizzy, ale także do pieczenia i przygotowywania innych potraw, np. ciast. Wybierając blachę do pieczenia pizzy, warto zwrócić uwagę na materiał, z którego jest wykonana. Jest to ważna kwestia, która wpływa nie tylko na trwałość tacy, ale także na smak potrawy.

 

Nóż do pizzy

Koło do pizzy to niezbędne akcesorium dla każdego miłośnika włoskiego jedzenia. Wybór tego niezwykle potrzebnego narzędzia może przyprawić o zawrót głowy. Dostępne w różnych kolorach, rozmiarach i z różnych materiałów. Wybór z pewnością nie będzie należał do najłatwiejszych, ale każdy po pewnym czasie znajdzie produkt odpowiadający jego wizualnym potrzebom. Bo te praktyczne są jasno określone - precyzyjne krojenie grubego lub cienkiego ciasta, co jest możliwe dzięki specjalnie ukształtowanemu okrągłemu ostrzu. Zadanie to jest tym łatwiejsze, że każdy nóż do pizzy posiada wygodną, ergonomiczną rękojeść, która ułatwia trzymanie noża, a tym samym krojenie pizzy, zarówno tej domowej, jak i kupnej. Jednak nawet najlepszy nóż do pizzy po pewnym czasie będzie wymagał ostrzenia. Jak naostrzyć nóż do pizzy? Wysokiej klasy noże do pizzy są zazwyczaj wyposażone w ostrzałkę, ale jeśli jej nie posiadasz, zwykła ostrzałka do noży sprawdzi się równie dobrze.

 

Mini piec do pizzy

Łatwo jest zrobić pizzę w domu, ponieważ przygotowanie ciasta nie jest trudne. Problem pojawia się jednak później, kiedy danie trzeba upiec. Jeśli użyjesz konwencjonalnego pieca, pizza prawdopodobnie nie będzie miała zadowalającego smaku. Ponadto, wiele osób ma problemy z wyborem odpowiedniej temperatury lub poziomu ciepła. Dzięki profesjonalnemu piecowi możemy upiec pizzę tak, aby za każdym razem była chrupiąca, z dobrze przyklejonym spodem i charakterystycznymi bąbelkami na brzegach (spowodowanymi bardzo wysoką temperaturą). Pizza zrobiona w ten sposób smakuje inaczej. Tak twierdzą pracownicy restauracji, którzy zamiast zwykłych piekarników używają pieców specjalnie przystosowanych do przyrządzania tego popularnego włoskiego dania. Mówią, że o wiele łatwiej jest zrobić pizzę.

 

Nożyce do pizzy

Te nożyczki do pizzy i nożyczki do serwowania pizzy są przeznaczone dla miłośników włoskiej pizzy. Domowa pizza to wspaniały posiłek, który nie tylko spodoba się dzieciom, ale jest też świetną przekąską w gronie przyjaciół. Nożyczki i plastikowy uchwyt sprawiają, że serwowanie i jedzenie pizzy jest bardzo proste. Margherita, Capriciosa i inne włoskie pizze nie stanowią już problemu i dają się bardzo łatwo kroić na płaskie kawałki. Poręczne i wygodne nożyczki do pizzy zachwycą wszystkich miłośników tej włoskiej potrawy. Dzięki nim można łatwo kroić i podawać pizzę z ulubionymi dodatkami. Innowacyjny pomysł połączenia szpatułki i noża do pizzy jest przeznaczony dla osób ceniących sobie wygodę i funkcjonalność. Nożyczki są ostre, ale bezpieczne w użyciu, dzięki czemu są łatwe w użyciu dla każdego, nawet dziecka.

Cena
-
Producenci
Producent
Średnica
Na skróty:
Promocje (8)