Bunmei Nóż Usuba 18cm

Opis produktu

Bunmei Nóż kuchenny Usuba 18cm Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny) Rękojeść - drewno magnoliowe Twardość - 56-57 HRC  Długość całkowita - 31,6 cm Długość ostrza - 18 cm Szerokość klingi - 4,7 cm Grubość klingi - 2,0 mm Sposób ostrzenia - jednostronny Waga - ok. 175 g Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
HK-1802/180
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Global
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.