Wüsthof Nóż Santoku Classic Colour
17cm Niebieski
Wüsthof Classic to kultowa już kolekcja, oferująca najwyższej jakości noże
kuchenne o klasycznej formie. Najnowsza seria o nazwie "Classic Colour"
obejmująca noże kuchenne w wersji kolorowej, została stworzona z okazji 40
lecia wprowadzenia najpopularniejszej kolekcji niemieckiej marki Wüsthof
Każdy z
noży kuchennych został wykonany z najwyższej jakości stali, hartowanej do
twardości 58 º Rockwella
Noże posiadają precyzyjnie wykute ostrza z
jednego kawałka stali, które dodatkowo zostały uszlachetnione procesem,
azwanego przez producenta "Precision Edge Technology", gwarantującym ich
ponadprzeciętną ostrość Ergonomiczna, bezpieczna i pełna rękojeść,
wykonana została z wysokiej jakości tworzywa sztucznego w stylu vintage i
została wzmocniona potrójnym nitowaniem.
W jej wnętrzu znajduje się
pełny trzpień zapewniający doskonałe wyważenie każdego noża szefa kuchni.
<
P>
Nóż Santoku to japoński odpowiednik klasycznego noża szefa kuchni, jednakże
aplikuje się nim nieco inaczej.
Santoku docenią zwłaszcza osoby, które
preferują krojenie produktów spożywczych bez odrywania czubka noża od
deski.
Polecamy krojenie nim warzyw na przykład w stylu julienne, owoców
i grzybów, a także siekanie nim ziół. Nóż typu Santoku doskonale się też
sprawdzi podczas krojenia mięsa i filetowania nim surowej ryby (np.
łososia). Mniej przydatny może być jednak do krojenia pieczywa, obróbki
drylowanych owoców, czy do filetowania mięsa. Posiadając go w swojej kuchni,
skompletujemy go zdecydowanie z innymi, klasycznymi już modelami noży
kuchennych.Wbrew pozorom Japończycy używają noży Santoku do przygotowywania
potraw kuchni europejskiej.
W dosłownym tłumaczeniu "Santoku" oznacza
"trzy zastosowania" - krojenie, siekanie i szatkowanie. Wyjątkowo szerokie
i idealnie wypolerowane ostrze klasycznego noża Santoku posłuży nie tylko do
mistrzowskiego posiekania, pokrojenia i zważenia składników, ale też do
przenoszenia ich bezpośrednio do naczynia (miski, garnka, czy na patelnię).
Wymiary:
- długość ostrza - 17cm
- długość
rękojeści - 12cm
- długość całkowita - 29cm
Cechy –
nóż Santoku Classic Colour Wüsthof 17cm
- wyprodukowany w
Solingen – Niemcy
- szerokie, gładkie ostrze z najwyższej jakości stali
- idealny do krojenia warzyw, ziół, mięsa i ryb
- posiada szerokie
i gładkie ostrze
- doskonałe wyważenie
- używany we właściwy
sposób zachowuje swoją ostrość przez długi czas
- pełna, kolorowa
rękojeść z potrójnym nitowaniem
- stal z której wykonano nóż została
wyszlachetniona procesem PEtec – Precision Edge Technology (technologia
precyzyjnego ostrza)
- wykonany z jednego kawałka stali (X50CrMoV15)
Dlaczego warto wybrać Wüsthof? Noże Wüsthof używane
są przez profesjonalnych szefów kuchni na całym świecie i znalazły
uznanie takich sław jak Claudia Rodin, Jamie Oliver, Gordon
Ramsay czy Madalene Sperrer. W
Dlaczego warto wybrać Wüsthof? Noże Wüsthof używane są przez
profesjonalnych szefów kuchni na całym świecie i znalazły uznanie takich
sław jak Claudia Rodin, Jamie Oliver, Gordon Ramsay czy Madalene Sperrer.
Dlaczego warto wybrać Wüsthof? Noże Wüsthof używane są przez
profesjonalnych szefów kuchni na całym świecie i znalazły uznanie takich
sław jak Claudia Rodin, Jamie Oliver, Gordon Ramsay czy Madalene Sperrer.
Dlaczego warto wybrać Wüsthof? Noże Wüsthof używane są przez profesjonalnych
szefów kuchni na całym świecie i znalazły uznanie takich sław jak Claudia
Rodin, Jamie Oliver, Gordon Ramsay czy Madalene Sperrer. Firma Wüsthof
znaduje się w niemieckiej miejscowości Solingen –
kolebce produkcji najwyższej jakości noży kuchennych, od 1814 roku
(certyfikowany producent noży Solingen Niemcy). Wszyscy pracownicy
firmy Wüsthof są niezwykle dumni, że mogą kontynuować rodzinną tradycję
produkcji doskonałej jakości, niezawodnych noży kuchennych, sięgającą
początków XIX wieku.
Firma Wüsthof znaduje się w niemieckiej
miejscowości Solingen – kolebce produkcji
najwyższej jakości noży kuchennych, od 1814 roku (certyfikowany producent
noży Solingen Niemcy). Wszyscy pracownicy firmy Wüsthof są niezwykle
dumni, że mogą kontynuować rodzinną tradycję produkcji doskonałej jakości,
niezawodnych noży kuchennych, sięgającą początków XIX
wieku.
Firma Wüsthof znajduje się
w niemieckiej miejscowości Solingen – kolebce produkcji najwyższej
jakości noży kuchennych, od 1814 roku (certyfikowany producent noży Solingen
Niemcy). Wszyscy pracownicy firmy Wüsthof są niezwykle dumni, że mogą
kontynuować rodzinną tradycję produkcji doskonałej jakości, niezawodnych
noży kuchennych, sięgającą początków XIX wieku.