Obejrzyj prezentację w 4K.
Rewolucyjny ekspres Z10 z Inteligentnym młynkiem P.R.G. do przyrządzania specjałów kawowych na gorąco i na zimno
Dzieło szwajcarskiej sztuki inżynierskiej – nowy ekspres Z10 – podwaja liczbę oferowanych specjałów kawowych. Za naciśnięciem jednego przycisku przyrządzi całą gamę gorących produktów od intensywnego espresso do modnego flat white. Ponadto, dzięki możliwości przygotowania specjałów typu Cold Brew otwiera cały równoległy świat dla smakoszy kawy. Jest to możliwe dzięki Inteligentnemu młynkowi P.R.G. (Product Recognising Grinder), który elektronicznie dostosowuje stopień zmielenia kawy do wybranego specjału kawowego.
Ekspres do kawy Jura Z10 Diamond White (EA)
Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder)
Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego rodzaju specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder).
Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia – o wiele szybciej i częściej, niż byłoby to możliwe ręcznie.
P.R.G.
Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania krótkich kaw, po grubo mieloną do przedłużonych specjałów. Smakosze jednak nie muszą się tym martwić, ponieważ zmiana stopnia zmielenia odbywa się w pełni automatycznie podczas każdego przyrządzenia, a dzięki funkcji Aroma Selection przed każdym przyrządzeniem ustawienie może być wybrane indywidualnie.
Ustawienia możemy przypisać na stałe do każdego rodzaju specjału lub jednorazowo zmienić, bezpośrednio przed przygotowaniem kawy dzięki menu Aroma Selection dostępnym w prawym dolnym rogu ekranu głównego.
Cold Brew – wyjątkowe orzeźwienie
Dzięki Cold Extraction Process – technologii ekstrakcji kawy na zimno - ekspres Z10 przyrządza prawdziwe specjały typu Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku. Podczas gdy wiele standardowych zimnych napojów kawowych powstaje najczęściej z parzonej na gorąco i schładzanej kawy, w przypadku ekspresu Z10 proces ekstrakcji odbywa się z użyciem zimnej wody, pulsująco, pod wysokim ciśnieniem i z grubiej mieloną kawą. W rezultacie otrzymujemy w filiżance naturalny, orzeźwiający napój, w którym wspaniale dają się wyczuć owocowe aromaty kawy, nietłumione przez goryczkę.
32 wyjątkowe produkty
4 metody przygotowywania specjałów:
* Proces Ekstrakcji na Zimno dla kaw Cold Brew,
* Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej dla specjałów krótkich,
* Metoda Lungo dla przedłużonych kaw typu Barista,
* Metoda tradycyjna
Jeszcze nigdy przygotowywanie zimnych specjałów kawowych nie było takie… szybkie! Wystarczy zaledwie 95 sekund, by cieszyć się wyśmienitą i orzeźwiającą kawą Cold Brew. W odróżnieniu od tradycyjnej metody maceracji, która trwa nawet 12 godzin – jest to prawdziwa rewolucja - dodatkowo dostępna już za naciśnięciem jednego przycisku!
Jednostka zaparzająca 8 generacji
Jednostka zaparzająca to serce każdego ekspresu do kawy. Do modelu Z10 firma JURA skonstruowała nową, ósmą generację jednostki zaparzającej. Dzięki wykorzystaniu technologii zaparzania 3D, woda równomiernie przenika przez liczne warstwy zmielonej kawy. W efekcie następuje maksymalne wykorzystanie aromatu, zarówno w gorących specjałach, jak i w kawach typu Cold Brew.
Dotykowy ekran
Ekspres do kawy Jura Z10 jest sterowany za pomocą dwukrotnie szybszego ekranu dotykowego o przekątnej 4,3’’ oraz Blue Crystal Rotary Switch. Przejrzyste menu do wyboru specjałów sprawia, że obsługa jest wyjątkowo prosta i intuicyjna.
WiFi Connect
Dzięki WiFi Connect obsługa ekspresu do kawy z J.O.E.® za pomocą smartfona lub tabletu jest jeszcze łatwiejsza i umożliwia szybką, stabilną komunikację za pośrednictwem własnej sieci domowej. WiFi pozwala na jednoczesne podłączenie więcej niż jednego urządzenia mobilnego i akcesorium (np. Cool Control) do ekspresu do kawy.
Ekspres do kawy Jura Z10 posiada WiFi Connect w zestawie.
Niezwykła elegancja
Projekt i staranny dobór materiałów odgrywają ważną rolę w trwałości produktu. JURA zawsze dąży do tego, aby projekt był jak najbardziej funkcjonalny, a dodatkowo po wielu latach nadal wyglądał świeżo i nowocześnie. Bezkompromisowa jakość, trwałe, wysokiej jakości materiały i maksymalna precyzja wykonania gwarantują doskonałość przez cały okres eksploatacji urządzenia. Przedni panel o wklęsło-wypukłych kształtach wykonany ze szkła akrylowego nadaje charakterystyczny połysk i podkreśla ekskluzywność ekspresu. Zbiornik na wodę z eleganckim wykończeniem i harmonijną obudową filtra to tylko dwa przykłady dbałości o najdrobniejsze szczegóły. Gdy tylko dotkniesz Z10 poczujesz, co oznacza dla firmy JURA prawdziwa jakość.
Specjały
Produkty
Espresso
2 x Espresso
Cold Brew Espresso
Kawa
2 x Kawa
Cold Brew Kawa
Cappuccino
Cold Brew Cappuccino
Cappuccino Extra Shot
Kawa latte / café au lait
Cold Brew Kawa latte
Kawa latte Extra Shot
Caffè Barista
2 x Kawa Barista
Lungo Barista
2 x Lungo Barista
Espresso doppio
Espresso macchiato / Macchiato
Cold Brew Macchiato
Cortado
Cold Brew Cortado
Latte macchiato
Cold Brew Latte macchiato
Latte macchiato Extra Shot
Flat white
Cold Brew Flat white
Flat White Extra Shot
Porcja pianki mlecznej
Porcja mleka
Dzbanuszek kawy
Gorąca woda
Woda na zieloną herbatę
Liczba produktów
32
Cechy charakterystyczne
Cold Extraction Process
Proces ekstrakcji specjałów Cold Brew odbywa się przy użyciu zimnej wody, pulsująco, pod wysokim ciśnieniem i z grubo mielonego ziarna.
Technologia parzenia 3D
Dzięki tej wyjątkowej technologii woda równomiernie przenika przez liczne warstwy mielonej kawy.
Automatic Grinder Adjustment (A.G.A.)
elektronicznie sterowany młynek ustawia się indywidualnie do zdefiniowanego wstępnie stopnia zmielenia. Stopień zmielenia posiada zakres od bardzo drobno mielonej kawy dla kaw krótkich, po grubo mieloną dla specjałów Lungo oraz Cold Brew
JURA Cockpit z wskaźnikiem statusu konserwacji
Inteligentne wstępne podgrzewanie
Połączenie WiFi z siecią domową
Nadajnik w zestawie
WiFi Connect
Aktywny monitoring ilości ziaren
Automatyczne przełączanie mleko/pianka mleczna
Standardy automatycznych ekspresów do kawy JURA
Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®)
Funkcja One-Touch Lungo
Funkcja One-Touch
Regulowana kompaktowa jednostka zaparzająca o pojemności
5 - 16 g
Młynek
Product Recognising Grinder (P.R.G.)
System grzewczy Termoblok
1
System mleczny / wymienna końcówka do dyszy spieniającej
HP3 / CX3
Wsyp kawy mielonej
Pokrywa chroniąca aromat
Standardy higieny
Czyszczenie systemu mlecznego za pomocą funkcji One–Touch (automatyczne)
Inteligentny system wody (Intelligent Water System, I.W.S.®)
Wkład filtra CLARIS
CLARIS Smart
Standardy higieny
Technologia dwóch komponentów z frontu
Podświetlenie filiżanek w kolorze bursztynowym / białym
Oświetlenie zbiornika wody w kolorze niebieskim
Standardy obsługi i programowania
Kompatybilny z J.O.E.®
Pokrętło Rotary Switch
Wyświetlacz
4,3' kolorowy wyświetlacz dotykowy
Zapisywanie, powielanie i personalizacja produktów
Programowane i ustawiane indywidualnie ilości wody na kawę
Programowane i ustawiane indywidualnie moce kawy (Stopni)
10
Programowana ilość mleka/pianki mlecznej
Programowana temperatura mleka/pianki mlecznej (Stopni)
10
Programowanie temperatury zaparzania kawy (Stopni)
3
Programowanie temperatury zaparzania wody (Stopni)
3 kroki
Standardy energetyczne
Energy Save Mode (E.S.M.©)
Przełącznik Zero-Energy Switch lub włącznik główny
Programowanie godziny wyłączenia
W liczbach
Podwójna wylewka z regulacją wysokości / szerokości
78–150 mm / 24–50 mm
Pojemność zbiornika na wodę
2,4 l
Pojemność pojemnika na ziarna kawy
280 g
Pojemnik na fusy (maksimum ilość porcji)
20
Długość kabla zasilającego
1,1 m
Wymiary (szer. × wys. × gł.)
32 × 38 × 45 cm
Napięcie / Moc znamionowa
230 V~ / 1450 W
Natężenie prądu
10 amp
Oznaczenie produktu
Diamond Black (EA)
Zużycie energii podczas czasu oczekiwania
0 Wh
Waga
12,3 kg
Szerokość
32 cm
Wysokość
38 cm
Głębokość
45 cm