Seria Patisserie to linia produktów przeznaczona dla najbardziej wymagających kucharzy i pasjonatów wypieków. Dostępna w szerokim asortymencie zróżnicowanych kształtów i pojemności, linia ta oferuje formy do wypieku ciast i słodkości w najwyższej jakości. Wszystkie formy w tej serii wykonane są z najwyższej jakości stali, co gwarantuje ich bezpieczeństwo dla zdrowia. Powierzchnia form jest powlekana z obu stron warstwą powierzchni nieprzywierającej o nazwie CORTAN, która umożliwia bezstresowe pieczenie bez ryzyka przywierania ciasta. Ważnym atutem tych form jest fakt, że nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, w tym PFOA, związków niklu czy metali ciężkich. Produkowane w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini, formy z serii Patisserie spełniają najwyższe jakościowe normy. Dostępne w dwóch różnych średnicach - 28 cm i 32 cm - te formy są idealne dla każdego domowego cukiernika, który ceni sobie jakość i bezpieczeństwo produktów.
- wysoka jakość wykonania form zapewnia proste i przyjemne pieczenie ciast i słodkości,
- szeroki asortyment, zróżnicowane wielkości, pojemności i kształty form dostosowane do potrzeb kucharzy,
- formy wykonane z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia stali,
- powierzchnia form pokryta warstwą nieprzywierającą CORTAN firmy Ballarini, co pozwala na bezstresowe pieczenie bez ryzyka przywierania ciast,
- powierzchnia form nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak PFOA, związki niklu czy metale ciężkie,
- produkcja w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini, co gwarantuje bezpieczeństwo produktów oraz ich zgodność z jakościowymi normami.