Forma Emile Henry Focaccia Baker pozwala upiec w domu płaski włoski chleb o tej samej nazwie, chwalony za delikatną, chrupiącą skórkę i lekką konsystencję. Prosta focaccia doprawiona ziołami lub przybrana dodatkami może być spożywana o każdej porze dnia; jako przekąska, jako płaskie kanapki lub do przygotowania pizzy na grubym cieście.
Forma wykonana z ceramiki – doskonały przewodnik ciepła – umożliwia delikatne i równomierne pieczenie, aby stworzyć pyszną focaccię, która jest złocista i chrupiąca na wierzchu, a wewnątrz pozostaje miękka i przewiewna. Dodatkowo utrzyma ciepło focaccii przez cały posiłek, a na wierzchu będzie elegancko się prezentowała.
Ceramika Emile Henry jest niezwykle odporna na ciepło i może osiągać bardzo wysokie temperatury, co pozwala uzyskać chrupiące rezultaty w piekarniku lub na grillu. Wygodne, boczne uchwyty ułatwiają wyjmowanie z piekarnika i podawanie bezpośrednio na stole. Glazura na bazie szkła wykorzystywana przy producji, jest bardzo wytrzymała co pozwala na krojenie focaccii bezpośrednio w naczyniu oraz ułatwia czyszczenie. Dodatkowo można naczynie myć w zmywarce.
Wszystkie produkty Emile Henry są produkowane we Francji i objęte są dziesięcioletnią gwarancją.
Długość : 41cm
Szerokość : 32cm
Wysokość : 7cm