Długo- lub krótkoziarniste, dzikie lub jaśminowe, białe lub czerwone...Garnek do gotowania ryżu Emile Henry jest ekspertem w gotowaniu ziaren ryżu do perfekcji. Zainspirowany tradycyjnymi przyborami do gotowania ryżu, delikatnie rozprasza ciepło, aby zapewnić równomierne ugotowanie ziarna, jednocześnie wzmacniając smak i zachowując teksturę.
Dzięki grubym ścianom stopniowo podnosi temperaturę, magazynuje ciepło i równomiernie je oddaje. Wewnętrzna pokrywka zapobiega wykipianiu, pomaga utrzymać parę blisko ryżu i zapewnia równomierną cyrkulację pary, dzięki czemu każde ziarno jest doskonale ugotowane, wilgotne i luźne. A dzięki ciepłu zgromadzonemu przez ceramikę i parze zatrzymanej przez wewnętrzną pokrywkę, możesz dokończyć gotowanie ryżu na ogniu.
Garnek do ryżu Emile Henry może być używany do przygotowywania różnorodnych dań na bazie ryżu i dań jednogarnkowych. Nadaje się do gotowania innych zbóż i ziaren, takich jak komosa ryżowa czy bulgur. Ceramika używana do serwowania utrzymuje ryż w cieple przez cały czas posiłku.
Można go używać na wszystkich płytach grzewczych (gazowych, halogenowych, elektrycznych) z wyjątkiem indukcji; i można go używać w piekarniku. Dzięki pojemności 2,5 litra (2,6 QT) możesz przygotować aż 8 porcji. Trwały, możesz spodziewać się doskonałego ryżu przez długi czas... Wszystkie produkty Emile Henry są produkowane we Francji i objęte 10-letnią gwarancją.
Waga: 4,27 kg
Długość: 25,5 cm
Szerokość: 25,5 cm
Wysokość: 20,5 cm
Długość wewnętrzna: 19,5 cm
Wysokość wewnętrzna: 11,5 cm
Maksymalna pojemność: 2,24 l
Pojemność użytkowa: 2,24L