Ostrze do pieczywa, który ścina jak gładka fala. Wyjątkowa precyzyjna klinga z Solingen z ostrzem w kształcie fal jest nadzwyczaj ostra i gładko przechodzi przez twardą skórkę chleba, nie zgniatając wnętrza. Efekt? Szczególnie równomierne krojenie od cieniutkich plasterków po grube plastry. Nasze noże do pieczywa ENNO z elegancką rękojeścią z orzecha włoskiego doskonale nadają się do krojenia chleba, bagietki, bułki, a nawet melona czy ananasa.
Cechy szczególne
- Doskonałe właściwości tnące: długotrwała ostrość, wysoka odporność na korozję, wyważona równowaga, najwyższa efektywność cięcia
- Najlepsza jakość kling Solingen: wysokiej jakości niemiecka stal specjalna hartowana lodem, szlifowana ręcznie z obu stron
- Ergonomiczna rękojeść z wyrafinowanego orzecha włoskiego z nowoczesnym designem dwóch nitów
- Ostrze z falistym ostrzem o grubości 6 mm
- Wyprodukowane w Solingen, Niemcy
Gwarancja
20-letnia gwarancja pod znakiem "Q20-label". GEFU gwarantuje swoim klientom, że produkty są wolne od wad materiałowych, produkcyjnych i projektowych.
Wymiary
Długość ostrza: |
21 cm |
Długość uchwytu: |
12 cm |
Szerokość: |
2.3 cm |
Wysokość: |
4.2 cm |
Masa: |
0.17 kg |