Hideo kitaoka aogami#2 satin damascus nóż yanagiba 24 cm

Opis produktu

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń Aogami#2Rękojeść - drewno magnoliiTwardość - 62-63 HRCDługość całkowita - 38,0 cmDługość ostrza - 24,0 cmSzerokość klingi - 3,2 cmGrubość klingi - 2,8 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 136 g

Parametry produktu

Kod produktu
HK-CN-3308
Kod EAN
5907038591263
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Mistrz Hideo Kitaoka
  • Inne HI25

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.