Doskonałe, niedzielne śniadanie? Naleśniki. Na słodko, wytrawnie - nieważne, byle do łóżka! A może z pysznym sosem w ramach obiadu? Zapiekane z beszamelem? Kochamy je w każdej postaci, ale nie oszukujmy się - ich przygotowanie nie należy do najprzyjemniejszych. I tu naprzeciw wychodzi Ballarini Ferrara Granitium ze swoją specjalną patelnią do naleśników. Niskie ranty w połączeniu z optymalnym rozmiarem i wyjątkową, nieprzywierającą powłoką wzbogaconą tytanem ułatwią nam naleśnikowe szaleństwa, pozwalając przygotować cieniutkie, rumiane placuszki. Zastosowanie technologii Radiant Induction oraz wykonanie z kutego, solidnego aluminium nie tylko gwarantuje szybkie i równomierne rozchodzenie się ciepła, ale też umożliwia korzystanie z naczynia na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych. Oczywiście w prawdziwej patelni do naleśników nie może zabraknąć pomocnika, który umożliwia cyrkowe akrobacje kulinarne – wygodnego uchwytu. Wykonany z najwyższej jakości tworzywa sztucznego z technologią Stay Cool zawsze pozostaje przyjemnie chłodny sprawiając, że przewracanie placuszków stanie się dziecinnie prostą zabawą.
CECHY SZCZEGÓLNE
Nieprzywierająca powłoka wzmocniona tytanem
Trwała i odporna na zarysowania powierzchnia
Masywna konstrukcja aluminiowa o grubości 4.5 mm
Dno ze szlachetnej stali nierdzewnej z technologią Radiant Induction
Idealny do wszystkich rodzajów kuchenek oraz płyt oraz piekarników
Wygodne uchwyty Stay-cool
5 lat gwarancji
Wykonano we Włoszech
WYMIARY
Produkt dostępny w rozmiarze 25 cm.