Kamień do pieczenia pizzy.
Kamień niemieckiej marki Jamie Oliver równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu nasza pizza jest pyszna i chrupiąca, bez ryzyka spalonego spodu. Dodatkowo pełni funkcję tacy do serwowania; gotowe ciasto możemy wyciągnąć bezpośrednio na stół, pamiętając przy tym o podłożeniu żaroodpornych podkładek.
Praktyczne uchwyty ułatwią przenoszenie pizzy. Od teraz możesz w profesjonalny sposób przygotować swoją ulubioną, a co najważniejsze domową pizzę. Dodatkowo kamień można wykorzystać do pieczenia ciasteczek, chleba, bułek.
UWAGI:
- kamienia nie można stosować w kuchence mikrofalowej;
- nie wkładać nagrzanego kamienia pod zimną wodę;
- nie można go myć w zmywarce;
- przed ponownym użyciem w piekarniku, produkt nie może być mokry;
Dodatkowe informacje:
Przed pierwszym użyciem, należy wypiec kamień przez godzinę w piekarniku w najwyższej temperaturze. Po każdym kolejnym pieczeniu kamień staje się twardszy. W trakcie użytkowania na mogą powstawać charakterystyczne odbarwienia co nie ma wpływu na właściwości produktu.