- Kamienie dociskowe utrzymują przetwory z warzyw w garnku poniżej powierzchni soku wypełniającego naczynie.
- Kamień podzielony na dwie część, obie części posiadają dodatkowe otwory ułatwiające ich wyciąganie i wkładanie.
- Produkt wykonany ręcznie, średnica może odbiegać do +/- 1 cm.
Kamień dociskowy do beczki do kiszenia kapusty, 17 cm
Wczesna jesień to czas, w którym przygotowujemy różnego rodzaju przetwory na chłodniejszą porę roku. Dzięki nim możemy cieszyć się smakiem letnich owoców i warzyw w nowym wydaniu. Wiele osób decyduje się nie tylko na przygotowanie słodkich dżemów i konfitur, ale także kiszonek, takich jak ogórki lub kapusta. Możesz wybrać kamień dociskowy do beczki i postawić na metodę kiszenia w kamionkowym naczyniu, które gwarantuje uzyskanie pełni smaku i aromatu kiszonek.
Kamień dociskowy do beczki - pyszne domowe kiszonki
W dzisiejszych czasach dostępne są różnorakie przepisy, dzięki którym przygotujesz wiele pysznych przetworów. Możesz kisić nie tylko tradycyjne ogórki i kapustę, ale także stworzyć nietypowe kiszone marchewki, rzodkiewki, cebule i pomidory. Jednak nawet do nietypowych kiszonek warto postawić na tradycyjną metodę przygotowania - kamionka to tworzywo, które sprawia, że kiszonki zyskują pełnię smaku. Aby dobrze wykorzystać kamionkowy garnek lub beczkę, potrzebujesz specjalnego kamienia dociskowego. Kamień z naszego asortymentu to doskonały wybór.