Kawa świeżo palona • broda. coffee • espresso imperiosa 100% arabica • 500g

Opis produktu

Espresso Imperiosa 100% Arabica Zapraszamy do magicznego świata kawy, gdzie majestatyczny orzeł, symbolizujący potęgę i siłę, stał się przedstawicielem kawy Espresso Imperiosa. To wyjątkowy Single Origin, powstały z brazylijskich ziaren z regionu Cerrado. Zamknij oczy i wyrusz na drugą stronę globu, do krainy pełnej dzikiej przyrody, zachwycających krajobrazów i bezkresnych rejonów pokrytych sawanną. Zacznij swój dzień z nutą brazylijskich klimatów dzięki Espresso Imperiosa. Espresso Imperiosa - charakterystyka Espresso Imperiosa to doskonały wybór zarówno na codzienne espresso, jak i kawy mleczne. Wysokie body i niezwykła słodycz sprawiają, że jest to kawa wyjątkowa.Drzewa kawowca uprawiane są na żyznych glebach i na niższych wysokościach, co nadaje ziarnom niższą kwasowość i delikatniejszy smak. Brazylijski klimat, z gorącym i wilgotnym powietrzem, stwarza idealne warunki do uprawy kawy. Stopień Palenia: 3/5 Kwasowość: 1/5 Body: 4/5 Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie Espresso Imperiosa - profil smakowy Plantacja kawy Espresso Imperiosa znajduje się w regionie Cerrado, gdzie kluczową rolę odgrywa natura. Owoce ziaren poddawane są obróbce na sucho, poprzez wystawienie na działanie promieni słonecznych. Dzięki temu procesowi słodycz z miąższu przenika do ziaren, nadając kawie smak słodkiego karmelu, orzechowego nugatu oraz mlecznej czekolady. To doznanie przeniesie Cię do słonecznej i tętniącej życiem Brazylii. Wyczuwalne nuty smakowe: mleczna czekolada, karmel, orzechy, nugat Świeżość i przechowywanie Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER". Jaki wpływ na kawę ma opakowanie? Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy. Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników. Kategoryzacja kawy Speciality Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych. Premium Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych. Exchange Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75. Bellow Standard Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
IMPERIOSA500
Kod EAN
5905683661874
Wysokość
25 cm
Długość
13 cm
Szerokość
8 cm
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty BRODA COFFEE
  • Inne BR10

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.