Espresso Maestoso
100% Arabica
Witaj w królestwie kawy, gdzie spotykają się pasja i wyjątkowość o jakości Premium. Przedstawiamy Ci Espresso Maestoso - świeżo paloną kawę ziarnistą, która dostarczy Ci niezapomnianych doznań smakowych. Na opakowaniu dumnie prezentuje się majestatyczny lew, symbolizujący siłę i wyjątkowość tej kawy.
Espresso Maestoso to 100% szlachetnych ziaren Arabiki, pochodzącej z brazylijskich upraw położonych na wysokości większej niż 1200 metrów n.p.m. Każde ziarno jest zbierane ręcznie, dokładnie selekcjonowane, a na końcu starannie, średnio wypalane. Chcemy zaoferować Ci pełnię smaku i aromatu, dostarczając niezapomnianych doznań kawowych.
Espresso Maestoso - charakterystyka
Espresso Maestoso charakteryzuje się intensywnym aromatem, który otuli Cię swoją bogatą barwą, przenosząc Cię na egzotyczne plantacje kawowców, gdzie wśród śpiewu ptaków będziesz się wygrzewać z przyjemnością. Z drugiej strony, dotkną Cię też nuty dalekiej Arktyki. Ta kawa to prawdziwa niespodzianka smaków. Niska kwasowość sprawia, że każdy łyk jest delikatny dla Twojego podniebienia.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 3/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie
Espresso Maestoso - profil smakowy
Espresso Maestoso to kawa, która oferuje wyjątkowe doznania smakowe i aromatyczne. Jej słodycz jest wyczuwalna w każdej filiżance. Jest jednolita i spójna - to kawa, która jest doskonale zbalansowana. Na pierwszym planie wyczuwalne są nuty orzechów laskowych i czekolady oraz słodki posmak rodzynek w tle. Całość układa się w doskonałą harmonię, która zachwyci Twoje kubki smakowe.
Wyczuwalne nuty smakowe: mleczna czekolada, orzechy laskowe, rodzynki
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.