Tradycyjnie jako mieszadła używa się gałązki Quararibea turbinata, typowej karaibskiej rośliny, ale w interpretacji Giulio Iacchettiego to podstawowe akcesorium miksologa jest skrystalizowane ze stali nierdzewnej. Oryginalna reinterpretacja mieszadła batonowego „Bâton Lélé”, która wzbogacona wiedzą techniczną Oscara Quagliariniego daje początek innowacyjnemu urządzeniu, nie zdradzając swojego naturalnego pochodzenia.
Skromny projekt, który towarzyszy niemal pradawnym ruchom miksologów: ich dwie ręce zjednoczone, które trzymają trzepaczkę i ocierając się o siebie, sprawiają, że obraca się ona harmonijnie wokół siebie.
Prążkowany uchwyt sprawia, że trzepaczka jest ergonomiczna i prosta w użyciu. Idealna do przygotowania koktajli.
Końcowa część trzepaczki pozwala postawić ją pionowo na blacie dzięki czemu jest "pod ręką" gotowa do użycia.
Nadaje się do mycia w zmywarce, nie używaj ściernych ściereczek ani detergentów, które mogą uszkodzić powierzchnię.
W całości wykoanae ze stali nierdzewnej 18/10.
Długość: 33,5 cm