Staub od dziesięcioleci słynie z trwałych i solidnych naczyń żeliwnych z emalią o przepięknych barwach.
Produkowane w Alzacji, charakteryzują się niezwykłą trwałością i solidnością wykonania. Każdy produkt podlega wielu weryfikacjom i testom, zanim trafi do końcowego odbiorcy. Firma Staub rygorystycznie przestrzega wszelkich norm unijnych oraz certyfikacji.
Emalia, którą powlekane są naczynia Staub, to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach sięgających nawet 1000 stopni. Jest błyszcząca, kolorowa i bardzo trwała. Do koloryzacji używane są wyłącznie naturalne barwniki.
Najnowszą linią wprowadzoną przez firmę Staub jest kolekcja naczyń ceramicznych. Pięknie prezentują się na stole, dodając powabu smakowitym potrawom na nich serwowanym. Są uwielbiane przez szefów kuchni najlepszych restauracji i hoteli na całym świecie.
Naczynia te nadają się również do gotowania - można w nich zapiekać w piekarniku, czy gotować w mikrofalówce. Wytrzymują temperatury od -20 do +300 stopni Celsjusza. Świetnie też nadają się do przechowywania dań, a dzięki szczelnej pokrywce dania dłużej zachowują świeżość.
Można je czyścić w zmywarce, choć z czasem emalia pokrywająca naczynie może trochę zmatowieć.
Naczynia ceramiczne Staub to znakomity pomysł na prezent. Bogactwo rozmiarów, kolorów i kształtów naczyń żeliwnych i ceramicznych Staub zadowoli każdego kulinarnego estetę.
OPIS PRODUKTU
Urocze, malutkie naczynie do serwowania dań. Uwielbiane przez klientów restauracji i hoteli. Może pomieścić 1 porcję dania, pojemność 200 ml. W zestawie jest dopasowana pokrywka.
Wspaniale prezentuje się na stole, ale ma też inne zastosowania. Można w nim zapiekać danie w piekarniku (do 300 stopni) lub przechowywać jedzenie w lodówce. Dzięki uchwytom po bokach łatwo je podnieść, nawet gdy jest bardzo gorące.
WYMIARY
Średnica dna:
9 cm
Średnica:
10.5 cm
Wysokość (bez pokrywki):
5 cm
Wysokość:
7.5 cm
Głębokość:
8.6 cm
Pojemność:
200 ml
Masa:
0.4 kg
Szerokość:
15 cm