Nóż deba 18 cm seki magoroku kinju - kai

Opis produktu

Noże z serii Seki Magoroku Kinju i Hekiju szczególnie lekko leżą w dłoni i umożliwiają precyzyjne cięcie.
Noże kuchenne Seki Magoroku Kinju i Hekiju robią duże wrażenie swoją wysoką funkcjonalnością i trwałością. Typowy japoński kształt ostrza w połączeniu z prostą, czarną rękojeścią tworzy ponadczasową, minimalistyczną estetykę.

Seria Kinju obejmuje cztery noże Kinju Deba i trzy noże do filetowania Yanagiba do surowego mięsa i surowej ryby, dostępne w różnych rozmiarach.

7 ostrzy noży Kinju jest przygotowanych dla osób praworęcznych, 
a 2 ostrza z serii Hekiju są specjalnie zaprojektowane dla użytkowników leworęcznych.

Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia.

Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.

Rękojeść noży wykonana jest z laminowanego drewna pakka.

Polerowane ostrze w zestawieniu z ciemnym, drewnianym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku Kinju atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni. 

Prezentowany nóż posiada jednostronne ostrze o długości 18 cm, typu DEBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy.
Szerokie i niezwykle ostre ostrze, które jest niezastąpione przy oprawianiu i filetowaniu ryb oraz drobiu.

Nóż nie jest przeznaczony do rozdrabniania większych kości.

Parametry produktu

Producent
KAI
Kod produktu
KA AK-1103
Kod EAN
4901601438574
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty KAI
  • Inne Noże uniwersalne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.