Noże z serii Seki Magoroku Kinju i Hekiju szczególnie lekko leżą w dłoni i umożliwiają precyzyjne cięcie.
Noże kuchenne Seki Magoroku Kinju i Hekiju robią duże wrażenie swoją wysoką funkcjonalnością i trwałością. Typowy japoński kształt ostrza w połączeniu z prostą, czarną rękojeścią tworzy ponadczasową, minimalistyczną estetykę.
Seria Kinju obejmuje cztery noże Kinju Deba i trzy noże do filetowania Yanagiba do surowego mięsa i surowej ryby, dostępne w różnych rozmiarach.
7 ostrzy noży Kinju jest przygotowanych dla osób praworęcznych,
a 2 ostrza z serii Hekiju są specjalnie zaprojektowane dla użytkowników leworęcznych.
Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia.
Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC.
Rękojeść noży wykonana jest z laminowanego drewna pakka.
Polerowane ostrze w zestawieniu z ciemnym, drewnianym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku Kinju atrakcyjnego wyglądu, poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.
Prezentowany nóż posiada jednostronne ostrze o długości 18 cm, typu DEBA - jest to jedno z najważniejszych tradycyjnych japońskich ostrzy.
Szerokie i niezwykle ostre ostrze, które jest niezastąpione przy oprawianiu i filetowaniu ryb oraz drobiu.
Nóż nie jest przeznaczony do rozdrabniania większych kości.