Chcesz kroić świeżo upieczony chleb i delikatne warzywa bez mażdżenia i szarpania? Użyj noża do chleba Monaco+! W wyniku zastosowania zaokrąglonych ząbków struktura świeżego pieczywa i delikatnych warzyw pozostaje nienaruszona. Nóż do chleba jest nieco węższy z przodu, dlatego możesz go dokładnie przyłożyć do skórki i lekko kołysząc kroić pieczywo. Ostrze wykonane jest z dobrej jakości stali nierdzewnej o optymalnej twardości. Dzięki temu nóż pozostanie ostry przez długi czas, jest łatwy w utrzymaniu i ostrzeniu oraz poradzi sobie z twardym jedzeniem. Dodatkowo charakterystyczny wzór rombu na ostrzu zapewnia mniejszy opór podczas cięcia i zmniejsza podatność kromek świeżego chleba na przyklejanie się do ostrza. Nóż doskonale leży w dłoni ze względu na idealne wyważenie ciężaru rękojeści i ostrza. Nóż należy myć ręcznie po użyciu. Wystarczy odrobina ciepłej wody i płynu do mycia naczyń. Koniecznie osusz nóż natychmiast po umyciu. Opakowanie: kartonowe pudełko.