Czy ciabatta czy focaccia: nóż do pieczywa z ostrzem o długości 20 cm z serii Tanaro marki Ballarini bez problemu przekroi każdy rodzaj pieczywa. Przekrojenie nawet najtwardszej skórki jest dla tego noża wykonanego z niemieckiej stali nierdzewnej pestką.
Powiedz „Arrivederci” wszystkim okruchom, które dzięki falowanemu ostrzu pójdą w zapomnienie. Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Wysoka ostrość, doskonałe właściwości tnące i antykorozyjne to nie jedyne zalety tego wspaniałego narzędzia. Odznacza się ono również niezwykłą higienicznością zapewnioną poprzez gładkie, bezszczelinowe przejście pomiędzy uchwytem a ostrzem, dzięki czemu nie gromadzą się nigdzie nawet najmniejsze cząsteczki żywności. Mimo, że zalecane jest mycie pod bieżącą wodą, nóż może być czyszczony również w zmywarce. Niewielki trzpień gwarantuje nie tylko optymalne wyważenie, ale też bezpieczeństwo użytkowania.
Zarówno podczas codziennego śniadania, jak i eleganckiej kolacji, wspaniały wygląd tego perfekcyjnego noża wkomponuje się idealnie. Matowe wykończenie uchwytu, kontrastujące z polerowanymi na wysoki połysk wstawkami prezentują się wręcz doskonale.
CECHY SZCZEGÓLNE
Wysokiej jakości ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej
Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej
Bardzo dobre właściwości tnące i antykorozyjne
Można myć w zmywarce, zalecane mycie pod bieżącą wodą
Elegancki design łączący matowe i polerowane wykończenie