Nóż do pieczywa Zwilling Kanren - 23 cm

Opis produktu

„Kanren” to w dosłowny tłumaczeniu z japońskiego „połączenie”. I tym właśnie są noże z serii ZWILLIG Kanren – perfekcyjnym połączeniem niemieckiej inżynierii i japońskiego kunsztu nożowego. Jednym z przedstawicieli tej najwyższej jakości linii jest 23-centymetrowy nóż do pieczywa. Jego ząbkowane ostrze szlifowane metodą Honbazuke wykonane zostało z odpornej na korozję, twardej i wytrzymałej stali węglowej FC61. Wygodny, trójnitowy uchwyt z Micarty wraz ze specjalnie ukształtowanym trzpieniem gwarantują bezpieczną, komfortową, pozbawioną wysiłku pracę - nawet przez wiele godzin. Kolejnym autem, którego nie sposób pominąć jest aspekt wizualny. Dzięki dopieszczonej rękojeści oraz aż 48-warstwom stali, układającym się w charakterystyczny, damasceński wzór, nóż do pieczywa ZWILLING Kanren stanie się nie tylko codziennym pomocnikiem, ale i ozdobą każdej kuchni. Wilgotny chleb żytni? Bogaty w ziarna razowiec? A może puszysta, chrupiąca bagietka? Pozostaje powiedzieć jedno: itadakimasu – czyli po prostu… smacznego! CECHY SZCZEGÓLNE Ząbkowane ostrze o długości 23 centymetrów doskonałe do każdego rodzaju pieczywa Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie Wykonany w Japonii 30 lat gwarancji WYMIARY Długość ostrza: 23 cm Długość uchwytu: 13.8 cm Szerokość: 2.35 cm Masa: 0.223 kg

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
54036-231-0
Kod EAN
4009839543500
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Zwilling
  • Inne NP61

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.