„Kanren” to w dosłowny tłumaczeniu z japońskiego „połączenie”. I tym właśnie są noże z serii ZWILLIG Kanren – perfekcyjnym połączeniem niemieckiej inżynierii i japońskiego kunsztu nożowego. Jednym z przedstawicieli tej najwyższej jakości linii jest 23-centymetrowy nóż do pieczywa. Jego ząbkowane ostrze szlifowane metodą Honbazuke wykonane zostało z odpornej na korozję, twardej i wytrzymałej stali węglowej FC61. Wygodny, trójnitowy uchwyt z Micarty wraz ze specjalnie ukształtowanym trzpieniem gwarantują bezpieczną, komfortową, pozbawioną wysiłku pracę - nawet przez wiele godzin.
Kolejnym autem, którego nie sposób pominąć jest aspekt wizualny. Dzięki dopieszczonej rękojeści oraz aż 48-warstwom stali, układającym się w charakterystyczny, damasceński wzór, nóż do pieczywa ZWILLING Kanren stanie się nie tylko codziennym pomocnikiem, ale i ozdobą każdej kuchni.
Wilgotny chleb żytni? Bogaty w ziarna razowiec? A może puszysta, chrupiąca bagietka? Pozostaje powiedzieć jedno: itadakimasu – czyli po prostu… smacznego!
CECHY SZCZEGÓLNE
Ząbkowane ostrze o długości 23 centymetrów doskonałe do każdego rodzaju pieczywa
Nierdzewna stal węglowa FC61 – twarda, wytrzymała i odporna na korozję
Zakrzywiony trzpień pomiędzy rękojeścią a uchwytem dla bezpiecznej i pewnej pracy
Ręcznie szlifowana, 48-warstwowa klinga z charakterystycznym, damasceńskim wzorem
Potrójnie nitowany uchwyt z micarty z laserowo wypalanym logo ZWILLING na środkowym nicie
Wykonany w Japonii
30 lat gwarancji
WYMIARY
Długość ostrza:
23 cm
Długość uchwytu:
13.8 cm
Szerokość:
2.35 cm
Masa:
0.223 kg