Do wszystkich miłośników „carne”! Z nożem do wędlin z serii Tanaro marki Ballarini pokroisz w perfekcyjne kawałki lub gładkie plastry każde mięso. Przykład? Przepyszna Scaloppine al limone – sznycel cielęcy z cytryną. A może aromatyczna pieczeń? To 16-centymetrowe ostrze poradzi sobie ze wszystkimi kuchennymi arcydziełami.
Bez względu na to, do czego nóż będzie użyty, ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Poza wysoką ostrością oraz idealnymi właściwościami tnącymi i antykorozyjnymi nóż do wędlin Tanaro jest niezwykle higieniczny. Wygodny uchwyt płynnie przechodzi w wysokiej jakości ostrze, dzięki czemu żadne resztki nie schowają się w niewygodnych szczelinach. Nóż bez obaw można czyścić w zmywarce, choć mycie ręczne jest znacznie delikatniejsze. Jego wspaniały wygląd sprawi, że podczas serwowania swoich pysznych arcydzieł jeszcze bardziej zachwycisz gości. Matowe wykończenie gryfu urozmaicone błyszczącymi wstawkami tworzy piękny, elegancki kontrast. Nóż do wędlin Ballarini Tanaro to idealne narzędzie zarówno dla miłośników gotowania w domowym zaciszu, jak i profesjonalistów.
CECHY SZCZEGÓLNE
Wysokiej jakości ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej
Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej
Bardzo dobre właściwości tnące i antykorozyjne
Można myć w zmywarce, zalecane mycie pod bieżącą wodą
Elegancki design łączący matowe i polerowane wykończenie