Z nożem do wędlin z serii ZWILLING Diplôme możesz pokroić mięso w mgnieniu oka. Dzieje się tak, ponieważ noże z tej serii zostały opracowane we współpracy z renomowaną szkołą gotowania „Le Cordon Bleu”. We współpracy z twórcami ZWILLING, ich najlepsi kucharze przekształcili tę serię noży w praktyczny gadżet kuchenny – do użytku profesjonalnego i dla kucharzy hobbystów. Nóż do wędlin ZWILLING Diplôme posiada ostrze o długości 24 cm, wykonane ze stali FC61 o kącie szlifowania 20°. Dzięki temu jest porównywalny z typowymi japońskimi nożami pod względem ostrości i podobnie jak one, ma wyjątkowo ostrą krawędź tnącą Honbazuke. Rękojeść wykonana jest z tworzywa sztucznego, a dzięki ergonomicznemu kształtowi pozwala również na dłuższe użytkowanie, nie męcząc dłoni i stawów nadgarstków. Rękojeść i ostrze połączone są trzema nitami. To połączenie jest płynne, co oznacza, że żadne bakterie nie mogą osiedlić się w zakamarkach, toteż nóż spełnia również wszystkie wymagania higieniczne. Nóż do wędlin z serii ZWILLING Diplôme jest tak ostry, że można nim pokroić pieczeń na cienkie plasterki. Równie dobrze sprawdza się jednak przy przygotowywaniu innych dań mięsnych, takich jak m.in. pyszny gulasz.
CECHY SZCZEGÓLNE
Ostrze wykonane z profesjonalnej stali specjalnej FC61 o twardości ok. 61 HRC
Autentyczny japoński profil ostrza
Dwustronnie szlifowane ostrze z ultraostrą krawędzią tnącą Honbazuke zapewnia szczególną ostrość
Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść z tworzywa sztucznego, w wersji trzynitowej, zapewniająca niemęczącą i bezpieczną pracę nożem
Symetryczna krawędź tnąca do użytku prawo- i leworęcznego
Krawędź szlifowana techniką Honbazuke zapewnia wyjątkową ostrość
Wyprodukowano w Seki, Japonia
WYMIARY
Długość ostrza:
24 cm
Długość uchwytu:
12.4 cm
Szerokość ostrza:
0.2 cm
Szerokość uchwytu:
2.2 cm
Wysokość:
3.7 cm
Masa:
0.19 kg