Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić pieczenie lub większe warzywa.
Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich.
Ostrze składa się ze stalowego rdzenia otoczonego 64 warstwami dodatkowej stali o długiej żywotności. To daje nożowi imponującą twardość, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników.
Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej specjalnej żywicy syntetycznej. Dzięki drewnianemu wyglądowi i wyrafinowanemu designowi ze stali nierdzewnej, uchwyt jest dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny do trzymania podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D.
CECHY SZCZEGÓLNE
Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość
Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną