Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil. Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, że obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza mają niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka.
Ostrze noża zawiera wykonany ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami. W ten sposób tworzy się unikatowy dla każdego noża wzór damasceński. Ponadto ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok. 63 HRC.
Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur, która również zachwyca niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów. Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na optymalną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia.
CECHY SZCZEGÓLNE
Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
Oryginalny japoński profil ostrza
Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku