Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż KUDAMONO o ostrzu długości 9 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw oraz owoców.
Ostrze noża wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, charakteryzującej się wysoką twardością i wytrzymałością nawet podczas bardzo intensywnego użytkowania. Krawędź ostrza wzorowana jest na japońskich katanach i uchodzi za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Dzięki eleganckiemu, ośmiokątnemu uchwytowi z drewna Pakka i płynnie wkomponowanemu trzpieniowi japońskie noże MIYABI 4000FC nie tylko stylowo uzupełniają kuchnię, ale też praktycznie służą podczas najintensywniejszej pracy wygodnie i pewnie leżąc w dłoni. Impregnowany, stabilny uchwyt uszlachetnia świetnie prezentujące się, mozaikowe logo serii.
Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem.
CECHY SZCZEGÓLNE
Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61
Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących
Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody
Grawerowane logo MIYABI