Nóż Nakiri z serii ZWILLING Gourmet jest przeznaczony do obierania i krojenia wszelkiego rodzaju warzyw. Dzięki szerokiemu, bardzo ostremu ostrzu po obu stronach nadaje się również do siekania ziół, a nawet do krojenia mięsa lub ryb do grubości zaledwie milimetra. Specjalnie hartowane ostrze o długości 17 cm jest precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali i hartowane w specjalnym procesie. Dzięki temu jest ono odporne na korozję, sprężyste i elastyczne. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z łatwego w pielęgnacji tworzywa sztucznego zapewnia bezpieczną obsługę. Duża waga noża jest idealna nawet dla początkujących, aby nauczyć się profesjonalnego krojenia, dzięki czemu żywność może zostać posiekana w bardzo krótkim czasie. Nóż Nakiri jest uniwersalny, ale nie powinien być używany do cięcia kości lub kości.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze FRIODUR: dla szczególnie długiej trwałości i odporności na korozję
Specjalna stal nierdzewna, specjalny stop ZWILLING zapewnia stabilność i elastyczność
Kuty z jednego kawałka stali - SIGMAFORGE
Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami i laserowym logo ZWILLING na środkowym nitach dla niemęczącego i bezpiecznego cięcia
Wyprodukowano w Solingen
WYMIARY
Długość ostrza:
17 cm
Długość uchwytu:
11 cm
Szerokość uchwytu:
1.2 cm
Wysokość:
4.4 cm
Masa:
0.15 kg