Nóż Nakiri kuty VG10 HM dł. 17 cm młotkowany

Opis produktu

Nóż Nakiri kuty 17 cm.

Tradycyjny japoński nóż kuchenny o kształcie przypominającym tasak, choć jego przeznaczenie jest zupełnie inne. Służy głównie do krojenia, szatkowania i siekania warzyw i owoców. Wbrew pozorom doskonale sprawdza się także przy krojeniu mięsa bez kości, wszystkich rodzajów kapust oraz ziół. Występuje w kilku wersjach, m.in. z jednostronnym szlifem (wówczas nazywa się go Nakiri) lub obustronnym kuto - wówczas wykonuje się go w taki sposób, aby część tnąca była lekko wybrzuszona (Sansaku). Bez względu na tę różnicę noże Nakiri potrafią kroić niesamowicie cienkie plastry, a w każdym przypadku ich zakończenie, jak gdyby w połowie ostrza, ułatwia zdecydowane cięcie do samej końcówki. Bez względu na rodzaj japońskiego noża, każdy z nich ma najczęściej mistrzowskie przeznaczenie i tak również jest z Tasakiem Sansaku. Specjalizują się nim wyrafinowani mistrzowie kuchni i prawdziwi miłośnicy przyrządzania sushi.

Cechy produktu:

  • stalowy, młotkowany trzpień
  • wykonany z 3 warstw stali japońskiej
  • rdzeń - stal VG10, HRC 60°
  • rękojeść z tworzywa wzmocnionego stalą

Nóż Nakiri kuty 17 cm cechuje się niesamowitą ostrością i precyzją cięcia, pozwalając na tworzenie cienkich plasterków i idealnie równych kawałków. Jego płaskie ostrze ułatwia również przenoszenie posiekanych składników prosto na patelnię czy do garnka. Nóż Nakiri kuty 17 cm.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
K-74017
Kod EAN
4950586740172
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Kasumi
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.