Dla tych, którzy cenią sobie kuchnię azjatycką nie tylko za jej aromatyczny bukiet, ale i za sposób tworzenia, wywodzący się z Japonii nóż Santoku z serii ZWILLING® Gourmet będzie idealnym uzupełnieniem narzędzi kuchennych. Mogą go Państwo używać do krojenia mięsa, ryb i warzyw, a jego szeroki uchwyt połączony z ostrzem pozwoli na przecięcie nawet trudnych, twardych składników.
Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, posiadające wyjątkowe właściwości tnące, antykorozyjne oraz niespotykaną elastyczność. Zawdzięcza to zastosowaniu technologii FRIODUR®, zastosowanej na specjalnej stali ZWILLING® Sonderschmelze, otrzymanej dzięki optymalnym proporcjom węgla i chromu. Rękojeść noża wykonana została z lekkiego, stabilnego tworzywa sztucznego, które bardzo przyjemnie leży w dłoni. Znajdujące się na nim trzy nity, w tym jeden z laserowanym logo ZWILLING®, oraz kontrast pomiędzy błyszczącą stalą i czarnym uchwytem sprawiają, że nóż nie tylko doskonale kroi, ale też pięknie wygląda.
Nóż Santoku od ZWILLING® Gourmet oferuje Państwu całe mnóstwo zastosowań zarówno w kuchni azjatyckiej, jak i poza nią. Szczególnie podczas krojenia mięs, ryb czy też trudnych do cięcia warzyw gwarantuje on pewność, bezpieczeństwo i doskonałe wyważenie. Dzięki temu wspaniałemu pomocnikowi o japońskich korzeniach wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie, które przyczyni się do udoskonalenia każdej wybornej potrawy.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia szczególną trwałość i odporność krawędzi tnącej
Wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze gwarantuje stabilność, odporność na korozję, ale jednocześnie wygodną elastyczność
Lekkość noża sprawia, że jest on niezwykle poręczny i doskonale się prowadzi
Ergonomiczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa sztucznego oznaczony logo ZWILLING® zapewnia niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny.
WYMIARY
Nóż dostępny w rozmiarze 18 cm.