Nóż szefa kuchni Ballarini Tanaro z ostrzem o długości 20 cm jest niezbędnym narzędziem każdej kuchni. Bez problemu kroi warzywa i owoce, ale i surowe mięsa czy ryby. Zakrzywione ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej perfekcyjnie sprawdza się również podczas siekania świeżych, aromatycznych ziół najdrobniej, jak to możliwe.
Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali nierdzewnej przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Odznacza się nie tylko wysoką ostrością, idealnymi właściwościami tnącymi i odpornością na korozję, ale też higienicznością zapewnioną dzięki gładkiemu, bezfugowemu przejściu między gryfem a wysokiej jakości ostrzem. W rezultacie żadne cząstki jedzenia nie mają się gdzie gromadzić. Mimo, że zalecane jest mycie pod bieżącą wodą, narzędzia można czyścić również przy pomocy zmywarki. Co więcej, elegancki design cieszy również oczy. Matowe wykończenie uchwytu przepięknie kontrastuje z polerowanymi na wysoki połysk trzpieniem i końcówką. Zabezpieczenie palców w postaci trzpienia ucieszy zarówno amatorów jak i profesjonalistów.
Nóż szefa kuchni z serii Ballarini Tanaro jest więc doskonałym wyposażeniem każdej kuchni. Dlatego też przygotowanie każdego dania staje się z nim prawdziwą przyjemnością.
CECHY SZCZEGÓLNE
Wysokiej jakości ostrze z niemieckiej stali nierdzewnej
Ergonomiczny uchwyt z piaskowanej stali szlachetnej
Bardzo dobre właściwości tnące i antykorozyjne
Można myć w zmywarce, zalecane mycie pod bieżącą wodą
Elegancki design łączący matowe i polerowane wykończenie