Klasyczny, praktyczny nóż uniwersalny japońskiej marki KAI, z dwustronnym ostrzem o długości 15 cm, to idealne rozwiązanie do każdej kuchni. Jest niezwykle poręczny oraz łatwiejszy w użytkowaniu od typowych noży szefów kuchni, dzięki swojej budowie. Wąskie zakończenie ostrza sprawia, że precyzyjne krojenia w trudno dostępnych miejscach nie będzie żadnym problemem. Nóż pochodzi z serii SEKI Magoroku Red, która wyróżnia się tradycyjnymi jednostronnie ostrzonymi kształtami ostrzy, a także nożami z ostrzami na styl europejski - dwustronnie ostrzonymi. Ostrza jednostronne są doskonałe podczas przygotowania dań w stylu japońskim, np. sushi, do którego potrzebne są bardzo precyzyjne cięcia. Natomiast ostrza dwustronne oferują łatwość obsługi i wszechstronność. Wszystkie ostrza są wykonane z japońskiej polerowanej stali, wzbogacanej w węgiel i osiągają twardość 58 HRC. Rękojeść noży wykonana jest z cedru japońskiego - Red Wood. Cedr japoński to drzewo bardzo oleiste, dzięki czemu uchwyty są odporne na wilgoć, polipropylenowy czarny pierścień mocujący, nadaje nożom nowoczesnego wyglądu.
Polerowane ostrze w zestawieniu z czerwonym uchwytem w tradycyjnym japońskim stylu, nadaje nożom z serii Magoroku charakteru, więc poza walorami praktycznymi noże będą ozdobą każdej kuchni.