- (1 opinia) 5
Patelnia 28 cm miedziana Prima Matera de Buyer
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiła: 1 osoba Dostępność: w magazynie2183 zł1910 zł Patelnia stalowa, 18/10, nierdzewna, PREMIUM, indukcja, gaz, 26 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 10 osób143.90 zł129.90 złPatelnia 28cm do steków de Buyer B Element srebrna
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 8 osób321 zł281 złPatelnia 24cm do steków de Buyer B Element srebrna
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 70 osób228 zł199.90 złpatelnia stalowa, śred. 20 x 5 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 6 osób Dostępność: w magazynie267 zł199.90 złpatelnia stalowa, śred. 28 x 6 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiła: 1 osoba Dostępność: w magazynie398 zł298 złPatelnia stalowa, nieprzywierająca, COOKCELL HYBRYD, 24 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 8 osób Dostępność: w magazynie245 zł220 złPatelnia stalowa nieprzywierająca, COOKCELL HYBRYD, 28 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 14 osób Dostępność: w magazynie298 zł268 złPatelnia de Buyer Inocuivre Tradition 24 cm
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiła: 1 osoba Dostępność: w magazynie1299 zł1137 złPatelnia 20cm de Buyer B Element grafitowa
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 80 osób Dostępność: w magazynie207 zł181.90 złPatelnia 28cm Kela Cailin srebrna
Dodaj do koszykaTen produkt zakupiło: 8 osób Dostępność: w magazynie374 zł281 zł
Patelnie stalowe - nieprzemijająca klasyka w każdej kuchni
Stalowe patelnie cieszą się niesłabnącą popularnością i warto mieć ją na wyposażeniu w swojej kuchni. Przydaje się do przygotowania tradycyjnych dań oraz bardziej wymyślnych potraw. Nasz sklep internetowy oferuje patelnie wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz stali węglowej. Różne rozmiary naczyń do smażenia, faktury dna oraz dodatkowe funkcje pomogą w wyborze patelni, która będzie spełniała wymagania. W ofercie posiadamy patelnie węglowe, które posiadają specjalne żłobienia, a przez to doskonale będą nadawać się do smażenia soczystych steków. W naszym asortymencie znajdują się patelnie stalowe, które posiadają otwory w uchwycie, dzięki którym można zawiesić je na odpowiednim haczyku. Tak pozostawione stalowe naczynie będzie dodatkową dekoracją, jednocześnie dzięki temu zaoszczędzimy miejsca w szafkach, doskonale odnajdzie swoje miejsce nawet w najmniejszej kuchni. Patelnia stalowa ma bardzo elegancki, srebrny kolor, dlatego też może stać się ozdobą w pomieszczeniu, doda mu stylu i elegancji.
Niewątpliwe zalety patelni stalowych
Patelnie ze stali nierdzewnej są niezwykle wytrzymałe, odporne na zarysowania i uszkodzenia, dlatego dozwolone jest używanie metalowych akcesoriów podczas smażenia lub duszenia potrawy. Można podgrzewać je do bardzo wysokich temperatur i nawet jeśli potrawa delikatnie się przypali, nie będzie problemu z czyszczeniem naczynia. Patelnię (poza tą wykonaną ze stali węglowej) można z powodzeniem myć w zmywarce. Stal nierdzewna powoduje, że odporna jest na korozje. Warto wybrać patelnię z grubym aluminiowym spodem, przede wszystkim, jeśli posiada się płytę indukcyjną, dzięki temu dno nie będzie ulegało deformacji, a przewodzenie ciepła będzie na odpowiednim poziomie. Patelnie wykonane ze stali nierdzewnej nie posiadają dodatkowej powłoki, dzięki czemu smażenie na nich jest bezpieczne dla zdrowia.
Jak utrzymać patelnie ze stali w dobrym stanie?
Naczynia kuchenne, które są wykonane ze stali, wymagają odpowiedniej konserwacji. Materiał jest dosyć wymagający i aby cieszyć się długim użytkowaniem, warto zapamiętać kilka podstawowych zasad. Pierwszą czynnością po zakupie stalowej patelni powinno być odpowiednie zahartowanie naczynia do smażenia tak, aby produkty nie przypalały się oraz nie przywierały do powłoki. Warto zapamiętać, że patelnia nagrzewa się bardzo szybko, więc po wrzuceniu składników do naczynia można delikatnie zmniejszyć moc grzania, dzięki czemu potrawa nie będzie przylegać do dna. Na stalowych patelniach powinno smażyć się na większej ilości tłuszczu niż patelniach żeliwnych czy miedzianych. Patelnia stalowa potrzebuje trochę czasu, żeby dostosować się do "wygrzewania", dlatego dobrym pomysłem jest wykorzystywanie jej do zapiekania dań w piekarniku, wówczas naczynie szybciej i równomiernie się zahartuje. Patelnię czyści się bardzo łatwo, jest odporna na zarysowania, więc w przypadku mocnego przypalenia bez obaw można użyć szorstkiej gąbki lub łopatki.