Dostępność:W magazynie 109 szt. Wysyłka:
2-3 dni
Koszt dostawy:
od 14.90 zł
119 zł
Dodaj do koszyka
Ten produkt kupiło: 6 osób
Opis produktu
Satake Megumi, Nóż Bunka, Santoku, 17 cm.
Satake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Satake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb.
Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku.
Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 420J2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,7 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 117 g
Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi.
Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.