Spieniacz do mleka rozszerza udaną kolekcję Pulcina. Zaprojektowany przez Michele De Lucchi, jest zarówno łatwy w obsłudze, jak i funkcjonalny, w połączeniu z delikatną i uspokajającą geometrią, która podkreśli domowy krajobraz.
Spieniacz dedykowany jest wszystkim miłośnikom designu, którzy nie mogą się oprzeć dobremu cappuccino przyrządzonemu w domu. I wszystkim miłośnikom cappuccino, którzy nie mogą się oprzeć dobremu designowi.
Składa się z jednego elementu, którego nie można rozebrać. W skład zestawu wchodzi: korpus silnika ABS z przyciskiem on-off oraz portem USB-C do ładowania, zintegrowany spieniacz ze stali nierdzewnej, przewód zasilający.
Urządzenie posiada europejskie certyfikaty REACH i RoHS. Rejestracja, ocena, udzielanie zezwoleń i stosowanych ograniczeń w zakresie chemikaliów to najsurowsze rozporządzenie wydane do tej pory przez Wspólnotę Europejską i dotyczy rejestracji, oceny, udzielania zezwoleń i ograniczania chemikaliów stosowanych w produkcie. Restriction of Hazardous Substances to zasada mająca na celu ograniczenie zawartości niektórych szkodliwych substancji w elementach elektronicznych oraz umożliwienie lepszej i bardziej efektywnej utylizacji.
Korpus silnika należy czyścić tylko miękką wilgotną szmatką i dokładnie osuszyć. Nie używaj ściernych ściereczek ani detergentów, które mogłyby uszkodzić wykończenie przedmiotu. Spieniacz można opłukać pod bieżącą wodą lub zanurzyć w gorącej wodzie z mydłem i uruchomić na kilka sekund. Wysuszyć dokładnie.
Nie myć w zmywarce.
Spieniacz Wykonany jest z żywicy termoplastycznej. Stalowa trzepaczka i akumulator.
Waga: 0,260 kg
„Pulcina narodziła się »w górach«, w roku, w którym narysowałem same góry.
Góry są piękne, ponieważ dotykają i przenikają niebo i chmury.
Góry są piękne jak w konturach planów architektów, ponieważ zbudowane są z warstw jak „lasagna”.
A każda warstwa ma inny kształt.
Nazywane są izobarami i są to linie określające wysokość nad poziomem morza. Linie Isobar są zawsze zamknięte. Morze ma tylko jedną izobarę. Mount Everest to góra z największą liczbą izobarów.
Również w naszych odciskach palców mamy wiele izobarów. Mapa świata może czasem wydawać się, że została naznaczona odciskami palców giganta i kto wie, czy tak nie jest”. Michele De Lucchi