Foremki do gotowania jajek w koszulkach
Poszukujesz super gadżetu do swojej kuchni? Mamy coś specjalnego! Foremki do gotowania jajek w koszulkach to zdrowy, sprawdzony sposób na proste przyrządzanie smacznych jajek! Zestaw 2 foremek kanadyjskiej marki Cuisipro wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej i tworzywa sztucznego. Dzięki temu, gotowanie jajek nie wymaga już użycia tłuszczu!
Foremki do gotowania jajek - dlaczego warto?
Alternatywy, takie jak smażenie w oleju w wysokiej temperaturze, powodują, że jajka tracą witaminy, przez co są mniej zdrowe niż jajka gotowane. Jednak tradycyjny sposób gotowania jajek na parze ma również tę wadę, że białka rozpuszczają się w wodzie i tworzą bałagan. Z tego właśnie względu, foremki do gotowania jajek okazują się wręcz niezastąpione! Dzięki nim jajka będą nie tylko fenomenalne w smaku ale przede wszystkim zdrowe! Z foremkami do gotowania jajek możesz z łatwością przyrządzić doskonałe jajka sadzone.
Foremki do gotowania jajek - jak używać?
Używanie foremek jest bardzo proste, wystarczy zawiesić uchwyt w garnku wypełnionym wodą. Przed wyjęciem jajek należy odwrócić urządzenie tak, aby nadmiar wody wypłynął przez otwory znajdujące się z tyłu.
Jak urozmaicić swoje śniadanie, aby było zdrowe, pożywne i smaczne? Jedną z opcji jest przygotowanie jajek w koszulce, czyli jaj gotowanych bez skorupki. Aby proces ten przebiegał sprawnie i szybko, warto zaopatrzyć się w foremki Cuisipro Egg Poacher! Zestaw 2 foremek wykonany jest z silikonu i dobrej jakości metelu. Z łatwością przymocujemy je do krawędzi garnka dzięki stalowym uchwytom. Śniadanie przygotujemy w kilka chwil!
Zalety produktu:
✅Wykonany z silikonu - materiał nie absorbuje zapachów, nie zmienia koloru i chroni żywność przed przywieraniem. Jest odporny na wysokie temperatury.
✅Uchwyt ze stali nierdzewnej, odporny na uszkodzenia i zarysowania, zapewnia komfort podczas przygotowywania posiłków.
✅Bezpieczne materiały bez BPA - produkt nie zawiera szkodliwych substancji, dzięki czemu jest całkowicie nieszkodliwy dla zdrowia.
✅Można je myć w zmywarce - kształty są niezwykle łatwe w czyszczeniu.
PROSTY PRZEPIS NA JAJKO W KOSZULCE:
Składniki:
✅dowolna ilość świeżych jajek (rozmiar M), najlepiej temperatura pokojowa
✅1 litr wody
✅2 łyżki octu (najlepiej białego winnego, ale można użyć również zwykłego 10%) lub soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Rozbij jajko do filiżanki lub miski.
2.Zagotuj wodę w garnku. Dodaj ocet lub sok z cytryny. Zmniejsz moc palnika do niskiego poziomu, aby woda po prostu „migotała”.
3.Włóż foremki do garnka, tak aby wypełniły się wodą i natychmiast wbij jajko.
4.Gotuj jajko przez 3 minuty, jeśli ma temperaturę pokojową lub około 4 minuty, jeśli jest bezpośrednio z lodówki. (Po tym czasie białko powinno być całkowicie odcięte, a żółtka powinny być gładkie i miękkie w dotyku). Przechyl foremkę tak aby cała woda wylała się do garnka i wyjmij gotowe jajko na talerz.