Strzykawka do nadziewania i szprycowania - weis

Opis produktu

Strzykawka do marynowania mięsa. Jest również odpowiednia do nadziewania ciast i wypieków.

Nadaje się do każdego rodzaju mięsa - wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. Doskonałe narzędzie do przyprawiania domowej pieczeni, wędlin, a także drobiu pieczonego całości. Strzykawka wyposażona jest w dwie ostre igły, dzięki czemu podczas korzystania nie potrzebny jest duży wysiłek. Odpowiednia długość igieł pozwala na dokładną penetrację marynatą nawet większych kawałków mięsa.

Marynując mięso przy wykorzystaniu igły oszczędzamy czas niezbędny do lepszego zaaromatyzowania mięsa, jak również przygotowane mięso jest bardziej soczyste.

Sposób użycia:

Krok 1 - Przygotowanie strzykawki

Odkręć korek i lekko natłuść silikonowy pierścień uszczelniający przed użyciem, co usprawni pracę tłoka. Możesz użyć do tego dowolnego oleju spożywczego, np. oliwy z oliwek, oleju rzepakowego itp.

Krok 2 - Napełnianie strzykawki

Zawsze zakładaj otwartą igłę, aby nabrać płyn.

W zestawie znajduje się również szczoteczka do czyszczenia igieł.

Strzykawka posiada uszczelnienie zapobiegające wyciekom podczas korzystania.

Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/10. 

Wszystkie elementy nadają się do mycia w zmywarce (poza uszczelkami).

Wymiary: 32 cm x 7,5 cm x 3,5 cm

Pojemność: 50 ml

Waga: 220 gram

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
WE 12935
Kod EAN
4010411129357
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty WEIS
  • Inne HO26

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.