Czasami podczas przygotowywania potraw trzeba użyć tasaka, zwłaszcza jeśli chodzi o siekanie czosnku lub kurczaka. Ponieważ zwykłe noże szefa kuchni nie zawsze nadają się do siekania warzyw lub mięsa, a nawet mogą być niebezpieczne w użyciu, ponieważ mogą się ześlizgnąć, lepiej chwycić masywny nóż do krojenia, który dzięki specjalnemu kształtowi ostrza może pokroić solidne kawałki mięsa bez dużej siły mięśni. Tasak z serii ZWILLING Pro ma zrównoważony stosunek wagi i dzięki ostrzu o długości 12 cm lub 16 cm szczególnie dobrze leży w dłoni. Ostrze noża SIGMAFORGE wykuto z jednego kawałka stali. Produkcja specjalnej stali nierdzewnej ze specjalnego stopu ZWILLING zapewnia, że jest ona szczególnie odporna na korozję i trwała. Jednocześnie ostrze tasaka pozostaje elastyczne. Podczas procesu produkcyjnego ostrze zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania w lodzie FRIODUR. Oprócz wyjątkowo wysokiej jakości tasak przekonuje funkcjonalnością i atrakcyjnym wyglądem. Ergonomiczny uchwyt do niemęczącej i bezpiecznej pracy wykonany jest z tworzywa sztucznego i ma klasyczną konstrukcję z trzema nitami. Dzięki swojemu kształtowi i lekko zakrzywionemu spodowi tasak wygodnie leży w dłoni, szczególnie podczas dłuższej pracy. Gotowanie jest jeszcze przyjemniejsze dzięki temu wysokiej jakości tasakowi z serii ZWILLING Pro.
CECHY SZCZEGÓLNE
Hartowane lodem ostrze FRIODUR® ze specjalnego stopu ZWILLING - dla szczególnie długiej żywotności ostrza, odporności na korozję i elastyczniści
Technologia SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema nitami - dla niemęczącej i bezpiecznej pracy z nożem
Wyprodukowano w Solingen
WYMIARY
Długość ostrza:
16 cm
Długość uchwytu:
14 cm
Szerokość ostrza:
0.4 cm
Szerokość uchwytu:
2 cm
Wysokość:
9 cm
Masa:
0.47 kg