Rękaw cukierniczy do zdobień na ciastach, tortach lub babeczkach. Znajdzie wykorzystanie także podczas nadziewania słodkich wypieków oraz pączków. Można go używać do dekoracji kanapek, formowania bez, bezików, ciastek z ciasta parzonego - eklerów, ptysi.
Do rękawa dołączone jest 6 stalowych tylek - końcówek, umożliwiających rozmaite zdobienia - napisy, fale, gwiazdki, liście i kwiaty.
Rękaw wykonany jest z bawełny, która wewnątrz jest silikonowana, co ułatwia czyszczenie.
Całość znajduje się w bardzo wygodnym pudełeczku z tworzywa.
Wymiary rękawa to:
długość 25 cm
pojemność około 250 ml
Główne zalety:
rękaw wykonany z silikonowanej wewnątrz bawełny
6 tylek ze stali 18/10
można go stosować do kremów, ciasta
zapakowany w pudełko, umożliwiające przechowywanie
2 lata gwarancji