Najnowsza w naszej ofercie linia Alba to niezawodność, doskonały wygląd oraz najwyższa jakość produktów, potwierdzona wydłużoną, dziesięcioletnią gwarancją!
Patelnie linii Alba pokryte są wyjątkowo odporną, wielowarstwową powłoką non-stick Keravis TI-X. Powierzchnia ta dodatkowo wzbogacona jest warstwą tytanową, co uodparnia ją na wybrzuszenia, ścieranie i zarysowania. Grube, aluminiowe o nowym wzorze typu „Radiant” dno naczynia wzmacniane jest stalą nierdzewną, dzięki czemu patelnie Alba znakomicie nadają się do użycia na kuchenkach indukcyjnych. Można je stosować również we wszystkich innych typach kuchenek – ceramicznych, elektrycznych, gazowych i halogenowych. Zaletą wzmocnionego dna jest również magazynowanie ciepła, które potem oddawane jest przygotowywanej potrawie. Dzięki temu smażenie jest krótsze, bardziej efektywne i energooszczędne.
Wzór spodu typu „Radiant” patentu Ballarini zapewnia jeszcze bardziej równomierną dystrybucję ciepła, co przekłada się na stabilne nagrzewanie powierzchni użytkowej.
Linię patelni Alba szczególnie polecamy osobom, które cenią wygodę oraz niezawodność sprzętu przy jego intensywnym użytkowaniu.
POWIERZCHNIA PATELNI INDUKCYJNEJ
Patelnia Alba pokryta jest wysokiej jakości wielowarstwowa powłoką non-stick Keravis TI-X. Ma ona następujące cechy:
Wysoki stopień nieprzywieralności
Dodatkowa warstwa tytanowa, zwiększająca odporność na uszkodzenia i zarysowania
Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie
Wysoką odporność na niszczące działanie zmywarki
Łatwość ręcznego czyszczenia powierzchni patelni
Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich
Zewnętrzna powłoka pokryta jest dodatkowo warstwą ceramiczną minimalizującą zabrudzenia, takie jak choćby spalony tłuszcz powstający podczas smażenia.
DNO PATELNI
Dno patelni jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Alba znakomicie nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszystkich innych). Dwuwarstwowość dna zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, stabilność, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu.
Średnica patelni
20 cm
24 cm
26 cm
28 cm
32 cm
Grubość dna
4.5 mm
4.5 mm
4.5 mm
4.5 mm
4.5 mm
UCHWYT
Metalowy, ergonomiczny, nienagrzewający się uchwyt
Nitowany do korpusu
Możliwość stosowania w piekarniku do 200 stopni
Łączenie rączki z patelnią wzmocnione stalą nierdzewną
Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych
MATERIAŁ
Patelnia wykonana z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości typu food safe. Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka non-stick wzbogacona warstwą tytanową.
WYMIARY PATELNI INDUKCYJNEJ
Produkt dostępny w rozmiarach: średnica 20 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm, 32 cm.