Wkład do gotowania na parze marki Alessi to profesjonalne narzędzie kuchenne, zaprojektowane do zdrowego i efektywnego gotowania potraw. Wykonany jest z polerowanej stali nierdzewnej 18/10, co zapewnia zarówno elegancki wygląd, jak i wysoką trwałość. Wkład o średnicy 20 cm jest idealny do przygotowywania na parze warzyw, ryb oraz dietetycznych potraw, zachowując ich wartości odżywcze i naturalny smak.
Cechy użytkowe wkładu zostały starannie przemyślane: posiada perforowane dno, które umożliwia swobodny przepływ pary, oraz składane uchwyty ułatwiające przenoszenie. Dzięki polerowanej stali nierdzewnej wkład jest nie tylko funkcjonalny, ale również estetycznie prezentuje się w każdej kuchni.
Wkład został zaprojektowany przez Jaspera Morrisona, uznanego projektanta, który słynie z tworzenia przedmiotów łączących funkcjonalność z minimalistycznym stylem. Jego projekty charakteryzują się prostotą formy i intuicyjnym użytkowaniem.
Wkład do gotowania na parze jest częścią utrzymanej w minimalistycznym stylu serii naczyń kuchennych Alessi, zaprojektowanej przez Jaspera Morrisona. Inne elementy tej serii to m.in. rondel, miarka do mleka, niskie i wysokie naczynie oraz kosz do smażenia.
Wkład do gotowania na parze jest kompatybilny z niskim naczyniem (AJM 100/20) oraz wysokim naczyniem (AJM 200/20) z tej samej serii Alessi, co umożliwia tworzenie zestawów dostosowanych do różnych potrzeb kulinarnych.