Komplet trzech podstawowych noży z serii Seki Magaroku Shoso. W skład zestawu wchodzi:
- AB-5163 - nóż o długości 12 cm, jest idealny do obierania warzyw i owoców oraz do krojenia drobnych produktów.
- AB-5161 - nóż o długości 15 cm, jest idealny, gdy nóż szefa kuchni jest za duży, a krojone produkty są zbyt duże, aby posłużyć się obierakiem. Wąskie zakończenie ostrza sprawia, że precyzyjne krojenia w trudno dostępnych miejscach nie będzie żadnym problemem.
- AB-5158 - nóż szefa kuchni o długości 18 cm, świetnie sprawdzi się podczas krojenia oraz siekania. Ostrze jest dwustronne, a jego kształt sprawia, że praca w kuchni stanie się przyjemnością.
Japońska firma KAI to synonim wysokiej jakości, wyroby z logo tej marki w swojej ojczyźnie mają status kultowych produktów. Poza uznaniem w Japonii, są one rozpoznawalne na całym świecie.
Firma założona w 1908 roku, w mieście Seki rozwija się i sprzedaje wysokiej klasy noże i produkty pochodne, które charakteryzuje niezwykła ostrość i funkcjonalność.
Jedną z serii noży jest linia SEKI Magoroku Shoso, którą wyróżnia prostota i surowy, elegancki design, przy zachowaniu ostrości dlatego też są prawdziwym klejnotem w kuchni.
Kute ostrza noży są wykonane z japońskiej stali, wzbogacanej w molibden, wanad oraz węgiel (0,8%) i osiągają twardość 58 (±1) HRC. Unikalny sposób powolnego ostrzenia i szlifowania przy użyciu najnowszych technologii zapewnia mniejszy opór krawędzi tnącej. Rezultatem są ostrza o doskonałej ostrości, solidności i trwałości, które sprawią, że codzienne czynności związane z krojeniem lub siekaniem staną się przyjemnością.
Uchwyty z matowej stali nierdzewnej (18/8) z charakterystycznym diamentowym wzorem mają eliptyczny kształt, który zapewnia, że noże idealnie leżą w dłoni, zarówno osób prawo- i leworęcznych. Kształt rękojeści, jak również porowata struktura zapobiegają przypadkowemu wysunięciu się noża z dłoni. Płynne przejście ostrze - uchwyt, brak łączeń itp. pomaga utrzymać nóż w higienicznej czystości.
Główne zalety:
- zestaw 3 najbardziej pożądanych ostrzy w każdej kuchni
- ostrza wykonane ze stali o twardości 58 HRC
- ostrza dwustronne o długościach: 12 cm, 15 cm oraz 18 cm
- uchwyty wykonane z matowej stali nierdzewnej
- jakość gwarantuje marka KAI