Technika sous-vide to już nie tylko restauracyjny luksus: z cyrkulatorem do sous-vide ZWILLING Enfinigy w białym lub czarnym wydaniu przygotowanie potraw tą nowoczesną metodą staje się prostą, wygodną codziennością. Gotowaniem sous-vide lub próżniowym nazywamy sposób przygotowania potraw opierający się o kąpiel wodną zapakowanego próżniowo produktu w idealnej, możliwie najniższej temperaturze. Rezultatem jest perfekcyjnie, równomiernie ugotowane mięso, ryby, warzywa czy owoce.
Poręczny, kompaktowy cyrkulator ZWILLING Enfinigy umożliwia nie tylko kontrolowanie temperatury wody i czasu gotowania, ale w łatwy i intuicyjny sposób pozwala na ich ustawienie za pomocą LED-owego wyświetlacza dotykowego. Dzięki podziałce 0.5°C i dokładności ± 0.1°C-0.2°C w przedziale 40-70°C uzyskasz niezwykle precyzyjne ustawienia. Kiedy Ty zajmiesz się pysznymi dodatkami, timer zrobi swoje, aby na koniec pracy dać Ci znać sygnałem dźwiękowym. Chcesz zjeść nieco później? Żaden problem! Po prostu zostaw jedzenie w wodzie - stopień ugotowania pozostanie perfekcyjny. I voilà! Sous-vide w małym paluszku!
CECHY SZCZEGÓLNE
- Intuicyjny wyświetlacz dotykowy LED z wbudowanym wskaźnikiem temperatury i czasu
- Precyzyjne ustawienia temperatury co 0.5°C
- Wysoka dokładność ± 0.1-0.2°C w przedziale 40-70°C
- Funkcja timera od 0 do 99:59 godzin z podziałką co 1 minutę
- Moc 1200 W dla szczególnie szybkiego podgrzewania wody
- Zintegrowany klips mocujący dla wygodnego przytwierdzenia do garnka
- Maksymalne bezpieczeństwo dzięki stopniowi ochrony IPX7
- Grzałka ze stali nierdzewnej z żaroodpornymi elementami z tworzywa sztucznego na spodzie, aby zapobiec zarysowaniu naczynia
- Długość kabla 1.25 m
- W zestawie z tekstylną torbą do przechowywania, praktycznymi tabelami i przepisami
WYMIARY
Długość: |
5 cm |
Szerokość: |
8.5 cm |
Wysokość: |
32 cm |
Masa: |
1.26 kg |