Espresso Bianco
100% Arabica
Witaj w królestwie kawy, gdzie spotykają się pasja i wyjątkowość o jakości premium. Przedstawiamy Ci Espresso Bianco - świeżo paloną kawę ziarnistą, która dostarczy Ci niezapomnianych doznań smakowych. Na opakowaniu dumnie prezentuje się niedźwiedź polarny, symbolizujący elegancję, wyjątkowość i "biały" charakter tej kawy.
Espresso Bianco to unikalna mieszanka pięciu odmian arabiki, pochodzących z zadbanych upraw w Ameryce. Nasze ziarna są starannie wyselekcjonowane i umiejętnie przygotowane przez naszych doświadczonych roasterów. Ta perfekcyjnie zbalansowana kompozycja zapewni Ci gwarancję wysokiej jakości.
Espresso Bianco - charakterystyka
Kawa ta charakteryzuje się wyjątkowo słodkim, delikatnym i jedwabistym posmakiem, który rozkwita na Twoim podniebieniu. Jest to kawa, która zachwyca swoją niepowtarzalną mieszanką słodyczy i wytrawności, tworząc niezapomniane doświadczenie. Jej body jest głębokie, co dodaje intensywności i pełni smaku.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 3/5
Body: 4/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie
Espresso Bianco - profil smakowy
Espresso Bianco to idealnie zbalansowana kawa, której smak i aromat są niezrównane. Na pierwszym palnie wyczuwalne są nuty kwiatowe w połączeniu z owocami tropikalnymi, całość dopełnia wyrazisty smak orzechów. To niepowtarzalne połączenie tworzy doskonałą symfonię dla kubków smakowych, przenosząc Cię w magiczny świat przyjemności.
Wyczuwalne nuty smakowe: kwiaty, owoce tropikalne, orzechy
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.