Espresso FORZA
50% Arabica / 50% Robusta
Witaj w królestwie władczych zwierząt, gdzie potężny byk z opakowania obserwuje Cię swoim spokojnym, a zarazem wyrafinowanym spojrzeniem. Byk, znany ze swojej imponującej budowy ciała i majestatycznych rogów, od wieków symbolizuje moc i władzę. Podobnie jak on, kawa Espresso Forza wyraża potęgę i intensywność. Jej mocny smak i natychmiastowe pobudzenie, dzięki wysokiej zawartości kofeiny, stanowią odzwierciedlenie siły i dynamizmu byka. Pozwól sobie na to intensywne doświadczenie, które ożywi każdy Twój dzień.
Espresso Forza - charakterystyka
Espresso Forza to doskonała propozycja na kawę zarówno do porannego śniadania, jak i popołudniowej przerwy. Zawierając aż 50% robusty, wyróżnia się szybkim działaniem, które skutecznie nas rozbudza i dodaje energii na cały dzień. Jej delikatna goryczka, niska kwasowość oraz wysokie body sprawiają, że jest niezwykle przyjemny dla podniebienia. Idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie intensywny smak i pobudzającą moc kawy.
Stopień Palenia: 3/5
Kwasowość: 2/5
Body: 3,5/5
Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie
Espresso Forza - profil smakowy
Espresso Forza to kawa o intensywnym charakterze, znana ze swojej gęstej cremy i wyrazistego smaku. Po zaparzeniu rozkwita w nutach gorzkiej czekolady z delikatnymi akcentami orzechów. Doskonale komponuje się zarówno z mlekiem, tworząc pyszne klasyczne napoje kawowe, jak i jest doskonałą propozycją dla miłośników kawy czarnej, szczególnie w postaci café crema. Jej wszechstronność sprawia, że zadowoli nawet najbardziej wymagających kawoszy.
Wyczuwalne nuty smakowe: gorzka czekolada, orzechy, rodzynki
Świeżość i przechowywanie
Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".
Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?
Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.
Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.
Kategoryzacja kawy
Speciality
Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.
Premium
Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.
Exchange
Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.
Bellow Standard
Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.