Nóż do pieczywa serii 5000FCD zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo jasny chleb, chrupiącą bagietkę, pachnący chleb pełnoziarnisty czy bułeczkę śniadaniową bez obaw o pokruszenie czy rozerwanie.
Nóż do chleba marki Miyabi ma ostrze wykonane z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw stali. Nadaje mu to niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny dla każdego przedstawiciela linii. Oznaczony symbolem FRIODUR odznacza się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Charakterystyczny ząbkowany szlif pozwala na krojenie nawet najbardziej chrupiącego, świeżego pieczywa. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi uformowanemu na kształt litery D nóż ten świetnie leży w dłoni i umożliwia nawet najdłuższą pracę bez zmęczenia.
Ten stabilny nóż, podobnie jak cała linia, zachwyca wyborną estetyką. Wzór damasceński ostrza tworzy doskonały kontrast z drewnianym wyglądem uchwytu z drewna Pakka. Dwa czerwone pierścienie na czarnej rękojeści podkreślają typowy, japoński charakter tego niezwykłego pomocnika kuchennego. Dzięki nożowi do chleba z serii 5000FCD otrzymają Państwo najwyższej jakości wszechstronne narzędzie, które zapewni Wam lata kuchennej przyjemności.
CECHY SZCZEGÓLNE
Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach
Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące
Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję
Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku
Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej