Kawa świeżo palona • broda. coffee • espresso infuocato 100% arabica • 1000g

Opis produktu

Espresso Infuocato 100% Arabica Witaj w krainie majestatycznych zwierząt, gdzie groźne spojrzenie tygrysa z opakowania wita Cię z dumą. W wielu kulturach tygrys uznawany jest za króla zwierząt oraz jest symbolem władzy, siły, tajemniczości i niesamowitej energii. Równie dużą moc prezentuje kawa Espresso Infuocato, której bogaty i intensywny smak sprawia, że wielu uznaje ją za króla naszych kaw. Espresso Infuocato to mieszanka 100% arabik pochodzących z Brazylii, Hondurasu, Kolumbii, Etiopii i Indonezji. Espresso Infuocato - charakterystyka Espresso Infuocato jest to kawa wypalona w stopniu średnim dzięki temu zyskuje zróżnicowany i doskonale wyważony smak. Jej pełne body, w połączeniu z delikatną kwasowością, wspaniale oddaje charakter regionów, z których pochodzą ziarna. Dzięki użyciu wyłącznie ziaren Arabica, zawiera mniej kofeiny, co pozwala cieszyć się nią o każdej porze dnia. Świetnie smakuje zarówno jako mocne espresso, jak i w połączeniu z mlekiem. To mieszanka, która z pewnością przypadnie do gustu wielu miłośnikom kawy. Stopień Palenia: 3/5 Kwasowość: 2/5 Body: 4/5 Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie Espresso Infuocato - profil smakowy Kawa Espresso Infuocato pochodzi z ziaren uprawianych na stokach północnych i wschodnich gór, otoczonych palmami bananowymi, które zapewniają cień i ochronę przed intensywnym słońcem. Te naturalne warunki, połączone z idealnym mikroklimatem, nadają tej kawie niepowtarzalny i harmonijny smak. Każdy łyk tej kawy oferuje starannie wyważoną mieszankę doznań, począwszy od delikatnych nut cytrusowo-kwiatowych, poprzez intensywne słodycze tropikalnych owoców, aż po wyrazistą nutę czekolady w finale. Wyczuwalne nuty smakowe: czekolada, owoce tropikalne, cytrusy, kwiaty Świeżość i przechowywanie Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER". Jaki wpływ na kawę ma opakowanie? Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy. Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników. Kategoryzacja kawy Speciality Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych. Premium Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych. Exchange Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75. Bellow Standard Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
INFUOCATO1000
Kod EAN
5905683661843
Wysokość
30 cm
Długość
14 cm
Szerokość
9 cm
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty BRODA COFFEE
  • Inne BR10

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.