Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Chutoh firmy Miyabi zdecydowanie spełnia te wymagania.
Możesz go użyć do przygotowania bardzo dobrych dań kuchni japońskiej lub innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje doskonałe właściwości nadaje się również do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych.
Nóż jest wykonany z 65 warstw stali o różnych stopniach twardości. Ostrze posiada wyjątkowy damasceński wzór, który powstaje w wyniku piaskowania wielu warstw stali. Proces produkcji sprawia, że nóż jest bardzo ostry i sprężysty. W rezultacie możesz bez wysiłku ciąć przeróżne składniki.
Uchwyt noża został zaprojektowany w tradycyjnym japońskim stylu. Nóż do parowania i garnirowania doskonale leży w dłoni i umożliwia cięcie bez zmęczenia. Składa się z mieszanki lnu i żywicy syntetycznej, która przypomina drewno. Materiał ten wyróżnia się bardzo wysoką odpornością. Dekoracyjne ozdoby ze stali nierdzewnej sprawiają, że nóż jest dodatkowo przyjemny dla oka.
Nóż Chutoh z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie użytkowania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni.
CECHY SZCZEGÓLNE
Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość
Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność
Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery "D" z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie
Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną