nóż Nakiri 17 cm

Opis produktu

Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw. Dzięki płaskiemu profilowi doskonale sprawdza się do cięć i siekania. Cienkie ostrze jest ostrzone z obu stron, aby nie łamać warzyw podczas cięcia. Jednak ostrze jest wrażliwe i nigdy nie powinno być używane do twardych ścinków, takich jak kości lub ości. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMARY Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.23 kg

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
54485-171-0
Kod EAN
4009839521980
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Miyabi
  • Inne NP61

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.