Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika.
Nóż Gyutoh z serii Miyabi 800 DP dzięki cienkiemu, ale stabilnemu ostrzu pozwala uzyskać w pełni kontrolowane i czyste cięcie. Gyutoh oznacza w Japonii nóż do mięs, w Europie Gyutoh jest powszechnie stosowany jako szczególnie ostry nóż szefa kuchni.
CECHY SZCZEGÓLNE
Ostrze - składające się z 49 warstw najwyższej jakości stali - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i zachowania krawędzi.
Hartowane lodem ostrze Friodur zapewnia ekstremalną twardość (ok. 61 HRC) oraz trwałość.
Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącego cięcia wszystkimi technikami cięcia
WYMIARY
Długość ostrza:
20 cm
Długość uchwytu:
13.7 cm
Masa:
0.219 kg