Ze względu na wyjątkowy świąteczny ruch, dostawy mogą potrwać nieco dłużej – dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość!

Tojiro Shirogami Nóż Santoku polerowany 16,5 cm

A może skusisz się na te produkty?

Opis produktu

Nóż kuchenny Santoku polerowany 16,5 cm Tojiro Shirogami  Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2 Twardość - 60 HRC +/- 1 Długość całkowita - 30,2 cm Długość ostrza - 16,5 cm Szerokość klingi - 4,9 cm Grubość klingi - 3,1 mm Waga - ok. 117 g Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy.

Parametry produktu

Producent
Kod produktu
HK-F-701A
Gwarancja
24 miesiące

Zobacz również

  • Produkty Tojiro
  • Inne Noże specjalistyczne

Opinie o produkcie

Dodaj swoją opinię

 

Określ swój stopień zadowolenia z produktu klikając na gwiazdki.